Kommer ni ihåg Stefana och hennes öde vi skrev om i början av året?

En dag, under en skogsavverkning, gick något fruktansvärt fel och hennes man fick ett träd över sig. Hon lämnades ensam och var gravid. Mitt i sorgen kom vintern, och taket i det inre rummet gav vika för snömassorna. Nu trängdes hela familjen i det yttre rum som inte var mycket mer än en hall. Läs hela bakgrunden genom att klicka här.

Tack vare generösa givare runt om i landet har vi kunnat renovera Stefanas hus, och stötta andra familjer på olika sätt. Arbetet med de utsatta romerna kan fortsätta.

Nu kan Stefana och hennes barn kalla huset för sitt hem. Stort tack för alla fina gåvor vilket gjort dessa livsförändringar möjliga. Stefana och hennes barn är mycket  tacksamma och glada för allt som gjorts dem. Hon har fått tillbaka hoppet om en bättre framtid för sig och sina barn.

Här är en lista på de saker som gjorts eller förbättrats i huset:

– De har fått en ny ytterdörr och det trasiga fönstret i det större rummet har ersatts med ett nytt.

– Hela taket har reparerats. Takstommen i trä har ersatts och 65 kvadratmeter plåttak lagts. Innertaket är reparerat. Tack vare detta kommer Inget mer regn sippra in och det är ingen mer risk för ras.

– Hela det större rummet har renoverats med nya innerväggar och nytt golv, dessutom har vedspisen i rummet reparerats. Tak och väggar har målats och familjen har fått möbler inklusive en säng. De kan gå runt inomhus utan skor, vilket bara det är en fantastisk utveckling.

– Elektriciteten har dragits om och nya lampor monterats.

Som ni ser bilderna har det verkligen blivit fint. Stefanas familj och andra familjer har även fått skor, mat och ved.

Klicka här för mer om framgångarna med arbetet med de utsatta romerna och andra insatser genom åren att klicka här.

Klicka här för mer om arbetet i Rumänien som helhet.

Dela med dina vänner: