Mina sidor

Våra fadderskap
__Hemsida_4

Vad innebär det att bli fadder hos Hoppets Stjärna?

Fadderskapet är grunden för allt vi uträttar runtom i världen. Det är faddrarna som, genom sitt kontinuerliga stöd, håller verksamheten levande i vartenda land.

Som fadder ger du kontinuerligt stöd till någon del av Hoppets Stjärnas arbete. Vissa stöttar ett enskilt barn, eller ett projekt i ett land som ligger dem varmt om hjärtat, medan andra väljer att bli månadsgivare och låter pengarna riktas dit de behövs allra bäst för stunden.

Oavsett vilket fadderskap du väljer är du från den stunden med och gör världen lite bättre för varje dag som går. Det tycker vi är ett fantastiskt åtagande!

__Hemsida_3

Barnfadder

Grundtanken med Barnfadder är att du ger ett eller flera barn en bra start i livet genom personligt fadderskap. Varje månad ger du ett valfritt belopp som blir till stöd för ett barn från det land du väljer. Vi skickar ut informationen till dig så fort du betalat och valt det land där du vill ha ett fadderbarn.

Dina pengar går aldrig direkt till det enskilda barnet utan används i det projekt där barnet finns, något som gynnar alla barn på förskolan, skolan eller dagcentret och i slutänden hjälper dina pengar hela byn. Samtidigt har du möjlighet att skicka extragåvor till just ditt fadderbarn.

Månadsgivare

Som månadsgivare stödjer du Hoppets Stjärnas arbete runt om i världen, och låter Hoppets Stjärna rikta pengar och resurser dit behovet är som störst för stunden.

Våra verksamheter är sårbara för naturkatastrofer och andra händelser som på kort tid kraftigt kan försämra barnens levnadsvillkor. Som månadsgivare vet du att dina gåvor ALLTID hamnar där behovet är som störst, oavsett var i världen händelser utspelar sig.

__Hemsida_5
201611 AR Namqom Preschool 41

Mina sidor

Som fadder kan du följa vårt arbete och få personliga uppdateringar via Hoppets Stjärnas ”Mina sidor”.

Oavsett vilket fadderskap du väljer får du regelbundna uppdateringar från oss via “Mina Sidor”. Varje månad skickar vi även ut ett nyhetsbrev där vi rapporterar från någon del av verksamheten. Om du vill du ha våra nyhetsbrev digitalt behöver vi din mejladress.

Varje sommar får du vårt årsmagasin i brevlådan med återrapportering och reportage från samtliga länder där vi arbetar.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.