Webbplatsens logga
90-konto-svart-rod
Bli fadder

Ju fler hjältar som ger – desto fler utsatta barn kan vi hjälpa!

Välj fadderskap

Ge 200kr – få 50kr tillbaka!

Du som ger 200 kr/mån får skatteavdrag på 25 % av summan. Läs mer

Bli månadsgivare
Fyll i uppgifter
ååååmmddnnnn
Bli månadsgivare
Välj bank
Bli månadsgivare

Genom att gå vidare bekräftar du att du tagit del av vår integritetspolicy.

Star of Hope Bli fadder thumbnail Blir fadder 1

Vad innebär det att vara fadder?

Fadderskapet är grunden för allt vi uträttar runtom i världen. Det är enskilda faddrar som, genom sitt kontinuerliga stöd, håller verksamheten levande i vartenda land.

Som fadder ger du månatligt stöd till någon del av Hoppets Stjärnas arbete. Vissa stöttar ett enskilt barn eller ett det dagliga arbetet i ett visst land. Med sina gåvor ser de till att våra förskolor, skolor och resurscenter lever vidare.
Andra låter sina månadsgåvor riktas dit de behövs allra bäst för stunden.

Oavsett vilket fadderskap du väljer får du regelbundna uppdateringar från oss via “Mina Sidor”.  Varje månad skickar vi även ut ett nyhetsbrev där vi rapporterar från någon del av verksamheten.
Om vi har din mejladress kan du välja att få nyhetsbreven digitalt.

Star of Hope Bli fadder thumbnail Blir fadder 2 1

Så används dina gåvor

Allt vårt arbete syftar till att ge barn en bra start i livet. Det gör vi genom att säkra deras tillgång till mat, vatten, utbildning och hälsovård. Vi stöttar också deras familjer och ser till att barn med speciella behov får det stöd de behöver.

Konkret används dina gåvor till skolböcker, skrivblock, pennor, kritor, skolväskor, skolbänkar, lokalhyror och skolluncher. De används för att avlöna lärare, pedagoger, socialarbetare och kökspersonal. 

Dina gåvor möjliggör också uppbyggnad och underhåll av vattenstationer, pumpar, brunnar och reservoarer. De hjälper oss att finansiera matutdelningar, läkarbesök och utrustning som rullstolar.
Ditt stöd ser till att barnen dagligen får äta, dricka, lära, leka och läka.

 

Vanligaste frågorna om vårt fadderskap

Utifrån vilken fadderform du valt, skickas information och bilder om ditt projekt till dig via post. Som personlig fadder får du även ett kort på ditt fadderbarn och får veta mer om barnets bakgrund och livssituation. Du får även välja det betalningssätt som passar dig bäst Autogiro eller Plusgiro (Du kan sedan välja E-faktura via din bank).

Utan faddrar kan inte Hoppets Stjärna förändra något! Men tillsammans kan vi nå ett mål, att barn i världen ska få sina primära behov tillgodosedda. Det är ett långsiktigt arbete och genom att du är fadder i Hoppets Stjärna kan vi tillsammans ha långsiktiga mål. Du kan följa ett projekt, se utvecklingen och vara en del av en helhet.

Ja, det gör det! Av erfarenhet vet vi att fadderstöd fungerar. De allra flesta av våra fadderbarn går klart grundskolan och många går vidare till högre studier.

 

Som fadder ger du inte bara materiell hjälp. Med din faddergåva visar du också att du bryr dig om. Det höjer barnens självkänsla och motiverar dem att studera och förändra sina liv. Som fadder ger du både barnen och deras föräldrar hopp om att det går att ändra till synes hopplösa situationer. Du är med och skapar hållbar utveckling och räddar liv!

Här kan du läsa om några före detta fadderbarn som idag lever ett helt annat liv än de skulle ha gjort utan fadderstöd.

Hoppets Stjärna arbetar främst för att ge barn en bra start i livet, genom bland annat skolgång, mat och hälsovård eftersom vi menar att det är en förutsättning för all utveckling.

 

Konkret används din gåva till skolmaterial som skolböcker, pennor, kritor, anteckningsböcker, skolbänkar och stolar. Den används också till lokalhyror, skolluncher, löner till lärare, pedagoger och övrig personal med mera.

I de flesta länder där vi arbetar finns uppbyggda Star of Hope organisationer som ansvarar för att barnen får den hjälp de behöver. I andra länder finns avtal med lokala organisationer med motsvarande ansvar. Våra medarbetare i de olika länderna samt personal från Hoppets Stjärna, besöker regelbundet projekten och kontrollerar att arbetet fungerar.
 
Många av våra skolor och förskolor finns i byar där det tidigare inte fanns någon skola. Här försöker vi ge plats för samtliga barn. På andra platser får behovet styra. Vi strävar efter att hjälpa de barn som har störst behov.
Jo, de får hjälp eftersom faddergåvorna inte går direkt till något enskilt fadderbarn utan till projektet där barnet finns.
 
Ja, flera personer kan tillsammans vara fadder för ett barn eller projekt. Vi är flexibla och måna om att du ska kunna hjälpa på det sätt som passar dig bäst. Kontakta oss så lägger vi upp det på bästa sätt.
Att vara fadder är ett långsiktigt åtagande och vi hoppas att du vill vara med länge. Fadderskapet är dock frivilligt och du kan avsluta det när som helst genom att ta kontakt med Hoppets Stjärna.

 

Att stödja ett barn genom att vara fadder är något av det bästa du kan göra för ett behövande barn. Som fadder är du inte bara med och ger materiell hjälp, det faktum att du finns, att du med din faddergåva visar att du bryr dig, höjer barnens självkänsla något oerhört.

Som fadder hos Hoppets Stjärna är du med och skapar förutsättningar för att hela byar och samhällen ska utvecklas. Du är med och ger en liten människa möjlighet till utbildning, mat och omsorg. Dina pengar går aldrig direkt till det enskilda barnet, pengarna används i det projekt där barnet finns, något som gynnar alla barn på förskolan, skolan eller dagcentralen och i slutändan hjälper dina pengar hela byn.

Istället för att skicka ett paket kan du ge ditt fadderbarn/projekt en extragåva. Våra medarbetare i projektländerna köper då en present till barnet/projektet, oftast något de behöver. Extragåvan kan också användas för att ordna en fest eller utflykt för alla barn som till exempel fyllt år senaste månaden eller kvartalet, på andra platser används pengarna till något som hela klassen eller förskolegruppen behöver.

När du ger en extragåva använd alltid vårt Plusgiro 90 02 53-6. Uppge ditt givarnummer eller namn och adress, samt ändamålet för din gåva (t ex födelsedag, julklapp) och det belopp du vill ge.

När det gäller fadderbarns födelsedagar så skickas ett extra födelsedagsbrev med månadsbrevet 3 månader innan ert fadderbarn fyller år, där ni kan ge en födelsedagsgåva.

En unik förmån, exklusivt för faddrar!
Din personliga sida ger dig tillgång till regelbundna uppdateringar från de verksamheter som berör dig. Det kan handla om en nyhetstext, ett bildspel från en lektion, ett filmklipp från barnens lek på rasten, en hälsning från någon på plats eller om fantastiska barnteckningar.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.