Mina sidor

Historia
Hon kom gående genom Fransisco Sás slumkvarter med sitt döende barn i famnen. Varsamt lade hon den nakne pojken, feberhet och med ben och armar som tändstickor, i Erik Gunnar Erikssons famn.
erikgunnar-tidig-bild

Så grundades Hoppets Stjärna

Hon kom gående genom Fransisco Sás slumkvarter med sitt döende barn i famnen. Varsamt lade hon den nakne pojken, feberhet och med ben och armar som tändstickor, i Erik Gunnar Erikssons famn. – Vill du be Gud att min lille son får leva, viskade hon. Det här är historien om hur Hoppets Stjärna föddes.

Det var 1970 som Erik Gunnar Eriksson, Hoppets Stjärnas blivande grundare, fann sig stående bland kartonghus och sopor med det utmärglade barnet i sin famn. Han besökte Brasilien i missionsärenden vid en tid när Hoppets Stjärna ännu inte ens existerade som en dröm i hans medvetande. Aldor Pettersson, en svensk missionär i landet, hade uppmanat Erik Gunnar att följa med honom till slumområdet – och denna uppmaning skulle komma att få omvälvande konsekvenser för framtida generationer över hela världen…

Mannen som tände stjärnan

Hoppets Stjärnas grundare, Erik Gunnar Eriksson, lämnade jordelivet 2006 – men hans livsverk lever i högsta grad vidare. Det här är historien om det han skapade.

Erik Gunnar har med rätta blivit ihågkommen som den karismatiske predikanten, missionären, visionären och humanitären. Vad få vet är att han som ung slog ifrån sig tanken på att någonsin bli en gudsman – och att han tvärtom kämpade vildsint för att hålla sig borta från den smala vägen…

Hoppets stjärna historia
Paulo Forsta Barnet

Det första barnet

Erik Gunnar Eriksson berättade ofta om kvinnan i Francisco Sás slumkvarter. Hon som räckte honom sin döende son, och som i det ögonblicket tände den glöd hos honom som skulle förändra livet för hundratusentals barn i fem världsdelar. Paulo Barbosa känner till historien mycket väl – för det var han som låg i kvinnans famn.

Han står på en höjd med svindlande utsikt. Skog, ängar och glittrande vattendrag ramar in den klunga av röda hus med vita knutar som utgör Hoppets Stjärnas världshögkvarter.
Så länge han kan minnas har Paulo drömt om att få komma hit.
– I hela mitt liv har jag sett kort härifrån, berättar han. Jag har vetat att det är ett mycket vackert land. Även som vuxen har jag ibland drömt att jag är i Sverige. Och så vaknar jag, och vill somna om fort, eftersom jag vill drömma vidare…

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.