16 januari 2023
Stefanas nyrenoverade hem
Tre små barn, deras gravida mor och saknaden efter en far som omkommit. Isande kyla, ett plastskynke som fönsterglas och ett tak som rasat in. Så såg det ut hemma hos Stefana 2019. Läs vad som hände sedan!

Kommer ni ihåg Stefana och hennes öde som vi skrev om 2019?
En dag, under en skogsavverkning, gick något fruktansvärt fel och hennes man fick ett träd över sig. Hon lämnades ensam och var gravid. Mitt i sorgen kom vintern, och taket i det inre rummet gav vika för snömassorna. Nu trängdes hela familjen i det yttre rum som inte var mycket mer än en hall.
Tack vare generösa givare runt om i landet har vi kunnat renovera Stefanas hus och stötta andra familjer på olika sätt. Arbetet med de utsatta romerna kan fortsätta.

Nu kan Stefana och hennes barn kalla huset för sitt hem. Stort tack för alla fina gåvor vilket gjort dessa livsförändringar möjliga!
Stefana och hennes barn är mycket  tacksamma och glada över all hjälp de fått.

Här är en lista på de saker som gjorts eller förbättrats i huset:
– De har fått en ny ytterdörr och det trasiga fönstret i det större rummet har ersatts med ett nytt.
– Hela taket har reparerats. Takstommen i trä har ersatts och 65 kvadratmeter plåttak har monterats. Innertaket är reparerat. Tack vare detta kommer inget mer regn sippra in och det är inte längre någon risk för ras.
– Hela det större rummet har renoverats med nya innerväggar och nytt golv. Dessutom har vedspisen i rummet reparerats. Tak och väggar har målats och familjen har fått möbler inklusive en säng. De gå runt inomhus utan skor.
– Elektriciteten har dragits om och nya lampor har monterats.

Som ni ser på bilderna har det verkligen blivit fint. Stefanas familj och andra familjer har även fått skor, mat och ved.
Klicka här för mer om framgångarna med arbetet med de utsatta romerna och andra insatser genom åren att klicka här.
Klicka här för mer om arbetet i Rumänien som helhet.