Mina sidor

9 juni 2020
Skolavslutning Rudzāti

Den 29 maj var det skolavslutning på Rudzāti Special School i Lettland. Det var en speciell dag och extra firande för sju av skolans elever.
Tre elever avslutade årskurs nio och tog grundskoleexamen. Fyra elever fick ett intyg för avslutad utbildning på yrkesskolas kurser trämaterialbearbetare eller köksarbetare.
Årets examen var lite annorlunda på grund av pandemin, men inte mindre högtidlig och hjärtlig. Det var en stämningsfull dag och rektorn Edgars Vaivods sa på avslutningen:
– På uppdrag av lärare och eleverna vill vi tacka all skolpersonal, våra kära sponsorer, Hoppets Stjärna och Velki Association, och självklart föräldrarna för deras förståelse, stöd och lyhördhet! Vi önskar er alla en vacker sommar!
En av de elever som tog grundskoleexamen är Liene som vann flera medaljer vid Special Olympics i Förenade Arabemiraten under 2019. På bilderna är hon med ett blont hår och en korallfärgad klänning. Lär mer om Lienes framgångar genom att klicka här.
Skolan i Rudzāti och de andra skolorna Hoppets Stjärna stöttar har satsat mycket på sport och lek de senaste åren som en del av utbildningen. Detta har gjorts möjligt genom stöd från Hoppets Stjärna och Velki. Barnen fått möjlighet att testa olika sporter och deltagit i tävlingar runtom i landet. Dessutom har det anordnats utflykter, arbetsplatsbesök och mycket annat under året.
Stort tack till alla faddrar och sponsorer som gör arbetet i Lettland möjligt. Läs mer om arbetet i Lettland genom att klicka här.
Star of Hope Skolavslutning Rudzāti Lettland Rudzati School year end 006
Star of Hope Skolavslutning Rudzāti Lettland Rudzati School year end 009
Star of Hope Skolavslutning Rudzāti Lettland Rudzati School year end 003
Star of Hope Skolavslutning Rudzāti Lettland Rudzati School year end 002

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.