6 december 2010
Julpaket till Estland

Avlastning i Estland, foto: Lennart Eriksson

I slutet av förra veckan gick en tredje långtradare fylld med julpaket iväg. Bilen gick från Ö-vik och på vägen mot Lettland stannade den även till i Estland. Stoppet i Estland var främst för att lasta av och överlämna hockeyprylar från Modo Hockey men i Tallin lämnades även ca 350 Julpaket. Julpaketen togs om hand av organisationen Söbra Käsi som ansvarar för att paketen kommer till behövande familjer runt om i Tallin.

Färden gick sedan vidare till Valmiera i norra Lettland där återstoden av lasten lastades av, dels var det hockeyutrustning som överlämnades till Valmieras, stadens hockeyklubb. Sedan bar det iväg till dövskolan i Valmiera där flera av killarna på skolan hjälpte till att lasta av bilen, de bar och bar, 50 specialstolar för barn, leksaker från Sollefteåtomten och så julpaket som kommer att delas ut till familjer runt Valmiera under de kommande veckorna. Även socialkontoret i Valmiera fick ta emot en del julpaket som de i sin tur delar ut bland behövande familjer i staden.

Den här veckan går ytterligare två trailers med julpaket iväg till Lettland, den första går i morgon tisdag från norra Sverige och den andra går iväg på fredag med paket från södra Sverige.

Flera av killarna på dövskolan hjälpte till med avlastningen, foto: Martin Sedin

En av killarna från dövskolan prövar leksakerna från tomten, foto: Lennart Eriksson