Ge krispaket
Räddningen när nöden är som störst!

Hur ser ett krispaket ut? Det beror på krisen. Utöver mat och dryck kan paketen innehålla vattenreningstabletter, stormkök, hygienartiklar, filtar, ficklampor och mycket mer. Din gåva gör oss redo att rycka ut vid såväl torka som vid översvämning, efter stormar och tsunamivågor, till hemlösa på grund av jordbävning och hemlösa på grund av krig. Ge krispaket!

Exempel på vad din gåva används till

Litet matpaket

200 kr

Litet krispaket

350 Kr

Mellanstort krispaket

500 kr

Stort krispaket

1 000 kr

Extra stort krispaket

Vanligaste frågorna om gåvor

Ja.


I de flesta länder där vi arbetar finns uppbyggda Star of Hope-organisationer som ansvarar för att barnen får den hjälp de behöver. I andra länder finns avtal med lokala organisationer med motsvarande ansvar. Våra medarbetare i de olika länderna, samt personal från Hoppets Stjärna, besöker regelbundet våra skolor och resurscenter och kontrollerar att arbetet fungerar.

Ja.

Skicka gärna din gåva via vårt swishnummer: 900 25 36. I meddelandet anger du ändamålet för din gåva, tex Julpaket, Haiti, Ukraina, Värme. Skrivet du inget meddelande går gåvan till ”Där det bäst behövs”.

90-kontot kan liknas vid en garanti för att din gåva förvaltas väl. För att få ett 90-konto måste man följa regler och bestämmelser som gäller för seriösa biståndsorganisationer. På webbsidan www.insamlingskontroll.se kan du läsa om vad som krävs för att få och behålla ett 90-konto.

Ja.

Hoppets Stjärna är godkänd som gåvomottagare hos Skatteverket. Gåvan måste dock uppfylla följande förutsättningar:

  • Du måste meddela Hoppets Stjärna ditt personnummer.
  • Du måste ge minst 200 kronor till samma gåvomottagare vid ett och samma tillfälle (så kallat gåvotillfälle).
  • Du måste skänka minst 2000 kronor under året. Det kan vara gåvor till en eller flera godkända gåvomottagare.