13 september 2021
Här når hjälpen Haitis jordbävningsoffer

Äntligen goda nyheter från Haiti! Trots säkerhetsläget lyckades Hoppets Stjärna transportera 700 nödpaket från huvudstaden Port-au-Prince till överlevarna i katastrofzonen. Resan tog 6 timmar och lasten var fördelad på tre lastbilar.
– Jag tror att vi reste under Guds beskydd tack vare era böner! säger vår fältansvarige Tony Boursiquot.

På lördagsmorgonen, exakt fyra veckor efter jordbävningen, påbörjade vi vår nödutdelning på en fotbollsplan i Cavaillon. Tony, Myrtha, Reginald och deras medhjälpare såg till att 350 utvalda familjer fick varsitt paket med torrvaror, konserver och matolja. Klockan 10 på lördag förmiddag fortsatte utdelningen på en basketplan där ytterligare 350 familjer fick varsitt paket.
På båda platser vibrerade luften av glädje och lättnad. Föräldrar som tvingats se sina barn bli magrare för varje dag har nu plötsligt tillräckligt med mat för att mätta hela sin familj i en månad framöver.
– Vi möttes av så mycket tacksamhet, säger Tony. De här familjerna bad mig att framföra ett särskilt tack till Hoppets Stjärnas givare. Tack för den enorma generositet och kärlek som ni har visat oss!
Förberedelserna inför utdelningsdagen hade pågått länge.
Steg 1 var att ta reda på var hjälpbehoven var som allra störst i området.
Steg 2 var att utifrån den informationen välja ut 700 familjer.
Steg 3 var att tillverka 700 numrerade kuponger med deras namn.
Steg 4 var att söka upp varje familj, ge dem sin kupong och berätta var de skulle infinna sig på utsatt tid den 11 september.
Tack vare detta tillvägagångsätt, som vi använt i Haiti många gånger förr, blev utdelningen fri från trängsel och bråk. De svagaste behövde aldrig oroa sig för att någon annan skulle roffa åt sig på deras bekostnad.
– Utdelningen gick helt enligt planen, säger Tony. Jag tackar alla som har varit med och kämpat för att vi skulle kunna genomföra det här!


 
 

Läs mer om katastrofen och våra insatser genom att klicka här.

 
Dessa viktiga insatser är noggrant planerade, men ännu inte fullt finansierade.
Vi ber därför om ert fortsatta stöd för att kunna genomföra dem båda.
Swish: 900 25 36.
Plusgiro: 90 02 53-6.
Bankgiro: 900-2536.
Märk din gåva ”Haiti”.

Läs mer om vårt arbete i Haiti genom att klicka här.