Mina sidor

27 mars 2020
Couronnetävling

I början av mars genomfördes en stortävling i couronne i Lettland. Värd för turneringen var specialskolan för barn med funktionsnedsättningar i Rudzāti. Sammanlagt deltog 13 specialskolor vid tävlingen, som genomfördes för 19:e gången.
Couronne är ett klassiskt brädspel, där man använder enkla köer för att skjuta små träringar i fyra hål placerade i hörnorna. I Lettland är spelet mer känt som Novuss, har en lång historia, och är en mycket populär sport. En del beaktar couronne som en nationalsport till och med.
Tävlingarna i Rudzāti var indelade i olika klasser och vinnare utsågs i singel och mixed dubbel. Dessutom utsågs bästa skola. Det blev många tuffa och spännande matcher då alla ville vinna men samtidigt få uppleva en rolig dag tillsammans.
Barn från två av de skolor vi stöttar deltog i tävlingarna. De blev många framskjutna placeringar för deltagare från de skolorna. Bland annat en förstaplats för Santa från Zalite som vann i gruppen äldre tjejer, samtidigt tog Liene från Rudzāti en tredjeplats i samma grupp. Liene är en riktig sporttjej. En längre artikel om henne går att läsa på hemsidan genom att klicka här.
Förutom en hel del fina placeringar för barnen från båda skolorna så vann barnen från Rudzātiskolan sammanlagt bland alla skolor. Stort grattis till alla vinnarna och de väl kämpande deltagarna. Ett stort tack till alla som såg till att dessa fina och gemenskapsbildande tävlingar blev så bra som de blev. Nu ser vi fram mot jubileet nästa år.
Hoppets Stjärna var en av flera organisationer och företag som stöttade tävlingarna på olika sätt.
Läs mer om vårt arbete i Lettland genom att klicka här.
Star of Hope Couronnetävling Novus 2
Star of Hope Couronnetävling Novus 4
Star of Hope Couronnetävling Novus 3
Star of Hope Couronnetävling Novus 5
Star of Hope Couronnetävling Novus 6
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.