Idag är det Världsvattendagen!

Världsvattendagen handlar om att vidta åtgärder för att ta itu med vattenkrisen. Till exempel får Haiti kämpa med akut vattenbrist dagligen, och vatten är en nyckelfråga i kampen för att utrota den extrema fattigdomen i landet.

På landsbygden i Haiti har färre än 50% tillgång till dricksvatten. 24% har tillgång till toalett. Hoppets Stjärna har grävt vattenbrunnar, dragit vattenledningar, byggt vattenreservoarer och vattenpumpar för att säkerställa rent vatten i alla våra projekt.

Under 2016, drabbades nästan alla delar av Haiti av olika klimatchocker: torka, orkan och översvämningar.

På grund av stora skördeförluster och den kraftiga devalveringen av den lokala valutan Gourde så har hushållen fått en avsevärd försämring av deras köpkraft, dessutom med en inflationen överstigandes 14%.

Av Haitis tio avdelningar, så är det allvarlig kris i sex av dem och tre till ligger risigt till. Kommer landet snart nå nästa nivå av svårigheter: svältkatastrof?

Dock vill vi göra mera för att hjälpa ännu fler till ett bättre liv. Vill du hjälpa oss? Gå till www.starofhope.se för att se hur du kan hjälpa till.

 insta 3

 water 4

Haiti Cholera 7

vatten 4

 

Dela med dina vänner: