22 februari 2021
Vår största utmaning på 50 år

Under våra 50 verksamma år har vi hela tiden kämpat att ge barn en bra start i livet. Det är och förblir vårt uppdrag. Därför måste vi alltid vara redo när barnens liv omkullkastas av katastrofer. Genom åren har vi ryckt ut vid såväl hungersnöd och våldsamheter som vid tyfoner, översvämningar, jordbävningar och vulkanutbrott. Vi trodde att vi hade sett allt – men så kom 2020.
Aldrig förr har det hänt att varje barn i varje land drabbats samtidigt av samma kris! Vart riktar man sin katastrofbudget när katastrofen är global? Skolor stängde, den livsviktiga skolmaten kunde inte längre serveras till våra fattigaste barn och hårda restriktioner satte krokben för vårt arbete.
Utmaningen såg övermäktig ut, men ni givare ställde upp på ett fantastiskt sätt! Tack vare era gåvor kunde vi bland annat genomföra flera matutdelningar till svårt drabbade familjer. Jag är så tacksam att ni gav oss det förtroendet!
Jag vill också lyfta fram det hästjobb som våra eldsjälar i varje land har svarat för under denna kris.
2020 har passerat – men coronakrisen är inte över än. Ett exempel på det är den utmaning vi står inför i Ghana, där nedstängningen slagit hårt mot barnens hälsa. Skolorna är åter öppna, men vi vet inte hur länge. Därför gäller det att agera.
Genom att ge varje barn en hälsoundersökning kan vi snabbt sätta in specifika åtgärder för dem som bäst behöver det. Jag är helt övertygad om att vår rullande vårdcentral kommer göra underverk. Den kan till och med visa sig rädda ett barns liv.

Var med och hjälp oss att nå ut till varje barn! >>

Hoppfulla hälsningar,
Star of hope Vår största utmaning på 50 år underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef