Mina sidor

27 november 2019
Stöd årets viktigaste insamling!

Tänk att jag fortfarande längtar till julen varje år. När vi närmar oss advent så vaknar något inom mig. Jag gläds över alla ljus som lyser upp vårt mörker – och då tänker jag inte enbart på ljusstakar och stjärnor. Nej, allra starkast lyser hoppets ljus, som vi kan tända när vi ger.
Just därför känns det självklart att denna månad rikta blicken mot Haitis familjer, där hopplösheten har brett ut sig. Vecka efter vecka fortsätter protesterna, bränderna och våldet. När vägar blockeras och skolor hålls stängda, då kan en hoppfull insats från dig och mig göra
ovärderlig skillnad!
En get är kanske inte vad jag själv hoppas hitta under granen, men i det förra inlägget kunde (läs inlägget >>) du läsa om varför just getter är så oerhört uppskattade bland våra utsatta familjer i Haiti. Där beskrivs de ju som levande bankböcker – och en sådan skulle det inte vara dumt att ha! I dagens samhälle, när nästan alla våra besparingar består av ettor och nollor i någons datasystem, lockar tanken på något påtagligt som jag dessutom kan ha daglig glädje av.
När ett barn får ta emot din julget, då ger du samtidigt så mycket mer. Med tiden blir det barnets tur att själv få uppleva givandets glädje när getens första killing ges bort till ett annat utsatt barn.
Ja, jag vågar faktiskt påstå att det här är årets viktigaste insamling. Missa inte detta gyllene tillfälle att sprida glädje på två kontinenter samtidigt!
Var med och stöd årets viktigaste insamling! >>
Varma julhälsningar,
Star of Hope Stöd årets viktigaste insamling! underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.