ÖNSKA GOD JUL MED EN LEVANDE GÅVA

Var med på årets viktigaste insamling och ge den ultimata julgåvan!

ÖNSKA GOD JUL MED EN LEVANDE GÅVA

Glöm julbocken
– en get gör julen godare!

Glöm julbocken
– en get gör julen godare!

Hur skulle dina nära och kära reagera om du tog med en överraskningsget hem till huset eller lägenheten?
Kanske inte lika positivt som Hoppets Stjärnas fadderbarn i Haiti – och det är det som är så smart med vår utdelning av julgetter.

Haitis fattigaste familjer vill ha geten, men har inte råd att köpa den. Du kan ha råd med geten, men vill nog slippa ha den hemma. Du köper den, de tar hand om den, och alla får en god jul.

Jodå, vi har fler levande gåvor!

Vissa bräker, andra kacklar, några barrar – och dessutom finns det de som bär frukt. Utöver getter, höns och återplantering av skog i Haiti kan du investera i fruktträd i Haiti, Ghana, Kenya och Filippinerna. Scrolla ner för att välja den julgåva som du vill ge.

I vår gåvoshop på hoppfull.se hittar du ännu fler fina julgåvor!

Bilder från utdelning av levande gåvor

Geten – en uppskattad gåva

Sedan Hoppets Stjärnas utdelning av levande gåvor initierades 2009 har tusentals getter och hönor delats ut till utsatta barn i bland annat Haiti och Rumänien. Dessutom har tiotusentals träd planterats och bidragit till en bättre miljö.

Den familj som får ta emot getter värdesätter sina djur eftersom de bokstavligt talat utgör något av det mest värdefulla familjen äger. I brist på bankkonton och besparingar fungerar en get som familjens bankbok och ekonomiska säkerhet. Om någon i familjen plötsligt blir sjuk, eller om de behöver reparera sitt hus, har de möjlighet att sälja en get för att få pengar. På så vis utgör det en trygghet för familjerna att ha ett par getter på tomten. De är billiga i drift och klarar sig väldigt bra själva.

Getterna ger också näringsrik mjölk vars överskott kan säljas på den lokala marknaden. Flera personer i varje byledning är utbildade i hur man på bästa sätt vårdar getterna när det gäller exempelvis vaccination och parning. Deras kunskaper säkerställer getprogrammets framgång även på lång sikt.

En annan viktig aspekt av projektet är villkoret att varje barn som fått en get ska ge bort dess första killing till en skolkamrat i byn. Var och en som blivit hjälpt får alltså i sin tur hjälpa någon annan, och på så vis sprider sig den goda gärningen som ringar på vattnet.
När det gäller utdelning av höns får barnen lova att i framtiden ta med ägg till skolan, så att alla barn får glädje av dem. Det är en härlig känsla både för det barn som ger och för de barn som får.

Utdelning av getter och höns bidrar till positiva förändringar i hela bysamhällen. I de byar där vi arbetar köps alla getter och hönor in på närliggande lokala marknader. På så vis gynnar vi den lokala ekonomin och minimerar onödiga transportsträckor.

Vad kostar en get?
Marknadspriset ligger idag på cirka 700 kronor. Priset varierar beroende på ålder, säsong och var i landet geten köps in. Du bestämmer själv hur mycket du vill ge. Varje gåva, oavsett storlek, bidrar till att vi kan dela ut fler getter.

Läs om senaste utdelningen:

Se utdelning av levande gåvor >> 

Geten – fakta för en uppskattad gåva

Sedan Hoppets Stjärnas program med levande gåvor initierades 2009 har tusentals getter och hönor delats ut till utsatta barn i Haiti och tusentals träd har planterats för en bättre miljö.

Mottagarna av getterna värdesätter sina djur och de fungerar som deras bankbok och ekonomiska säkerhet. Om någon i familjen plötsligt blir sjuk eller om de behöver reparera sitt hus så kan du sälja en get för att få pengar. Därför utgör det en trygghet för familjerna att ha ett par getter på tomten och de är billiga i drift och klarar sig väldigt bra själva.

En get klarar sig bra i Haitis tuffa klimat och den är lätt att föda upp och billiga i drift. De ger näringsrik mjölk vars överskott kan säljas på den lokala marknaden. Flera personer i varje byledning är utbildade i hur man vårdar getter när det gäller exempelvis vaccination och parning. Det säkerställer getprogrammets framgång även på lång sikt.

En annan viktig aspekt av projektet är villkoret att barnet som fått en get sedan måste ge bort dess första killing till en skolkamrat i byn. Var och en som som blivit hjälpt får alltså i sin tur hjälpa någon annan och på så vis sprider sig hjälpen som ringar på vattnet. Utdelning av getter bidrar till positiva förändringar i hela byar. Varje mottagare får en get som sedan kan paras med byns bock.

Alla getter köps in på lokala marknaden i varje by där vi arbetar. Det för att gynna den lokala ekonomin och minska transporten av djuren.

Geten blir en present som förändrar liv för hela familjer!

Marknadspriset på en get ligger idag på cirka 700 kronor. Priset varierar beroende på ålder, säsong och var i landet geten köps in. Du bestämmer själv hur mycket du vill ge för att vi ska kunna dela ut fler getter. Du väljer själv din gåva.

Bilder från utdelning av levande gåvor

Dela med dina vänner:

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö | Telefon: 0662-461 00 | info@starofhope.org

90-konto

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play

90-konto


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö
Telefon: 0662-461 00  info@starofhope.org