26 april 2021
Släck deras törst för gott!

När tänkte du senast på vattnets betydelse i ditt liv?
Vi svenskar, som har så god tillgång till vatten, ägnar sällan en tanke åt dess livsavgörande roll.
En människa kan klara sig i veckor utan mat, men utan vatten överlever vi bara i tre dygn. Våra kroppar består till 60 procent av detta livselixir som vi också använder till så mycket annat. Att laga mat, duscha och tvätta kläder…
allt det där vardagliga som vi tar för givet.
Jag minns paniken under en vinter för 25 år sedan, när mina barn var små och vattenledningen frös sönder. Hela den vintern fick jag kånka dunkar med dricksvatten, hade en vattencistern stående i garaget och kunde inte spola i toaletten. Det var påfrestande – men jag var ju aldrig nära den misär som så många i Haiti upplever.
Min kollega Torbjörn berättade om sitt besök i bergsbyn Bois Negresse, och om en syn han aldrig glömmer. På väg dit, i botten på en ravin, satt en flicka och öste brunt dricksvatten ur en vattenpöl. En dryg meter bort stod en man och använde samma pöl för att tvätta sin moped.
Det sätter allt i perspektiv. Vad gör du när en pöl med oljigt vatten är det enda du kan ge till dina barn?
Jag kan bara föreställa mig den ångest och förtvivlan som en förälder känner i det läget.
Just därför är vår satsning på en vattenreservoar så viktig!
Den kommer inte bara hjälpa våra skolbarn, utan rädda en hel bygd.
Jag är så tacksam över att vi faktiskt har den här möjligheten. Jag kan inte göra det själv, och du kan inte göra det själv – men tillsammans kan vi rädda liv!

Hjälp oss bygga en vattenreservoar! >>

Varma hälsningar,
Star of hope Släck deras törst för gott! underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef