I början av juni var det skolavslutning på specialskolan för barn med olika funktionsnedsättningar i Zalite, Lettland.

Det var en speciell dag och extra firande för tretton av skolans elever. Åtta elever avslutade årskurs nio och tog grundskoleexamen, och fem elever fick intyg för avslutad utbildning på yrkesskolas kurser. Flera av yrkesskolans elever fick dessutom jobberbjudande på de platser de praktiserat under året.

Årets examen var lite annorlunda på grund av pandemin, men inte mindre högtidlig och hjärtlig. Dock fick barnens föräldrar vänta i ett angränsande rum medans barnen fick sina betyg och diplom i skolans samlingslokal.

Hoppets Stjärna har arbetat i Zalite sedan slutet av 1990-talet. Skolan i Zalite och de andra skolorna Hoppets Stjärna stöttar har satsat mycket på sport och lek de senaste åren som en del av utbildningen. Detta har gjorts möjligt genom stöd från Hoppets Stjärna och vår lettiske samarbetspartner Velki Association. Barnen fått möjlighet att testa olika sporter och deltagit i tävlingar runtom i landet. Dessutom har det anordnats utflykter, arbetsplatsbesök och mycket annat under året.

Stort tack till alla faddrar och sponsorer som gör arbetet i Lettland möjligt. Läs mer om arbetet i Lettland genom att klicka här.

Dela med dina vänner: