Mina sidor

28 maj 2010
Rumänien – Party around the world in one night

Dublin Pub i Iasi, Rumänien var fylld till sista plats; 400 betalande gäster + inbjudna politiker, mediafolk, sponsorer, partners, talare, lärare, dansare, musiker m fl.
= En fantastisk kväll fylld av både skratt och allvar.

Ett 40 tal marknadstuderande  vid universitetet i Iasi genomförde i helgen som sitt examensarbete ett insamlingsevent till förmån för Hoppets Stjärnas habiliteringscenter. Samtliga intäkter från kvällen kommer att användas i det fortsatta bygget av centret. Bland annat hade man ett lotteri där alla vinster skänkts från olika sponsorer, enbart lotteriet gav över 4000 euro. Flera stora företag fanns med på gästlistan och många viktiga kontakter knöts.
Med bland gästerna fanns bland annat Lennart Eriksson som berättade om Hoppets Stjärnas arbete, inte bara i Rumänien, han talade även om visionen om att förändra den här världen. Flera lokala politiker fanns också med, de framförde sitt stora tack och sin beundran för det arbete som Star of Hope Romania gjort under 20 år. Det bjöds på kulturella inslag i form folkdanser från framförallt olika delar av Rumänien men också ett mycket uppskattat inslag av Hoppets Stjärnas egen Maine Olofsson som dansade en helt egen variant av schottis, iförd en vacker folkdräkt från Söderala.
Det blev en rolig kväll som uppskattades av alla och ett viktigt avstamp för att få in ett nytt sätt att tänka i Rumänien – det går att engagera sig för den som har det svårt och samtidigt ha roligt.
Star of Hope, Romania har som mål att inviga habiliteringscentret i Iasi hösten 2010. Du kan vara med och göra det möjligt.
Ge din gåva här!
– välj Rumänien 20 år
Läs mer om Hoppets Stjärnas arbete i Rumänien
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.