28 maj 2010
Rumänien – Party around the world in one night

Dublin Pub i Iasi, Rumänien var fylld till sista plats; 400 betalande gäster + inbjudna politiker, mediafolk, sponsorer, partners, talare, lärare, dansare, musiker m fl.
= En fantastisk kväll fylld av både skratt och allvar.

Ett 40 tal marknadstuderande  vid universitetet i Iasi genomförde i helgen som sitt examensarbete ett insamlingsevent till förmån för Hoppets Stjärnas habiliteringscenter. Samtliga intäkter från kvällen kommer att användas i det fortsatta bygget av centret. Bland annat hade man ett lotteri där alla vinster skänkts från olika sponsorer, enbart lotteriet gav över 4000 euro. Flera stora företag fanns med på gästlistan och många viktiga kontakter knöts.
Med bland gästerna fanns bland annat Lennart Eriksson som berättade om Hoppets Stjärnas arbete, inte bara i Rumänien, han talade även om visionen om att förändra den här världen. Flera lokala politiker fanns också med, de framförde sitt stora tack och sin beundran för det arbete som Star of Hope Romania gjort under 20 år. Det bjöds på kulturella inslag i form folkdanser från framförallt olika delar av Rumänien men också ett mycket uppskattat inslag av Hoppets Stjärnas egen Maine Olofsson som dansade en helt egen variant av schottis, iförd en vacker folkdräkt från Söderala.
Det blev en rolig kväll som uppskattades av alla och ett viktigt avstamp för att få in ett nytt sätt att tänka i Rumänien – det går att engagera sig för den som har det svårt och samtidigt ha roligt.
Star of Hope, Romania har som mål att inviga habiliteringscentret i Iasi hösten 2010. Du kan vara med och göra det möjligt.
Ge din gåva här!
– välj Rumänien 20 år
Läs mer om Hoppets Stjärnas arbete i Rumänien