14 maj 2023
Redskapsbibliotek till Haiti
En ensamstående mamma känner sig sällan rik, oavsett land. På 90-talet stod jag ensam med två små pojkar att ta hand om. Jag minns hur det knöt sig i magen när skolan krävde att de skulle ha med sig både skridskor och skidutrustning till idrottslektionerna.
Verksamhetschef Ulrika K Eriksson i kavaj.

Sådana utgifter grävde stora hål i plånboken – särskilt när det kändes som om mina söner växte ur sin utrustning var tredje vecka. Min räddning blev en liten butik i Örnsköldsvik som hyrde ut begagnad utrustning till låga priser. Under uthyrningstiden fick vi dessutom byta till större storlekar på pjäxor och annat i takt med att barnen växte. Upplägget var både hållbart och pengabesparande – precis som våra redskapsbibliotek i Haiti.

Principen är ju densamma, och i båda fall gör återbruket att ett stort antal familjer får glädje av samma produkter.

Tycker du att vi tagit upp Haiti väldigt ofta på sistone? Då har du alldeles rätt! Det sker av två goda skäl: Att nöden är så stor där, och att vi till varje pris vill hjälpa de oskyldiga barn som vi har tagit under våra vingar. Och det är ingen tvekan: Den här modellen kommer att förbättra tillvaron för ett stort antal haitiska familjer som aldrig skulle ha råd att köpa dessa redskap själva.

Det banar väg för större skördar, mer mat och piggare, friskare barn i våra skolor.

Läs mer om vår satsning på redskapsbibliotek här.

Var med och utrusta ett redskapsbibliotek!

Hoppfulla hälsningar,

Star of hope Redskapsbibliotek till Haiti Ulrika sign 1

Ulrika K Eriksson

Besök gärna vår gåvoshop

Bönder i haiti jobbar på fältet

 

Här kan du kontakta oss och skriva upp dig på vårt nyhetsbrev!