Vi fortsätter dela ut stödpaket till utsatta fadderbarnen i våra projektländer. Tack vare faddrarnas och givares generösa gåvor kunde vi nyligen göra en ny matutdelning i Ghana.

Ghanaregeringens nedstängning av skolorna för att begränsa spridningen av coronaviruset har lämnat många föräldrar ansvaret att kombinera deras dagliga aktiviteter med att konstant ta hand om sina barn. Det är en stor utmaning för många familjer.

Stängningen av skolorna innebär även att barnen förutom att de missar sin utbildning inte heller får den frukost och lunch de normalt sätt får på våra skolor.

De flesta av föräldrarna i dessa byar kan knappt ge tre mål mat om dagen till sina barn, det är än svårare att ge dem en varierad kost. Så måltiderna som normalt serveras i skolorna är en viktig del av arbetet både för barnen och föräldrarna. Så för att hjälpa familjerna i dessa svåra tider genomförde vi nyligen en ny matutdelning.

Charity, vår lokale verksamhetschef i Ghana, berättar:

–  Situationen är svår för många. Vi försöker engagera barnen genom vårt hemskoleprogram. Det går bra, men många föräldrar är oroliga för att deras barn går hungriga och ingen vet hur framtiden ser ut. Många undrar när skolorna ska börja igen. De matpaket vi delat ut dämpar hungern och ger samtidigt hopp inför framtiden. Så stort tack till alla som gör dessa utdelningar möjliga i dessa svåra tider. Jag hoppas bifogade bilder ska visa den uppskattning och tacksamhet som alla känner. Förhoppningsvis kan barnen återvända till klassrummen snart. Stort tack till alla och Gud välsigne er!

Läs mer om vårt arbete genom att klicka här.

Tack för allt stöd. Hjälp oss att nå ut med fler matpaket till våra fadderbarn! Swisha din gåva till 900 253 6 eller sätt in den på Plusgiro 90 02 53-6. Märk din gåva “MATKASSE”.

 

 

Dela med dina vänner: