Mina sidor

Gåvokorg

27 juli 2019
Läsåret över i Haiti.

Nästan 3 400 elever på våra sju skolor i Haiti är nu på sommarlov. De återvänder till skolbänken den 9 september när läsåret 2019-2020 börjar igen.
Skolorna utvecklas löpande och allt fler barn når allt längre i sina utbildningar. Detta tack vare hårt arbete på plats i byarna och i skolorna under starkt lokalt ledarskap från Hoppets Stjärna Haiti.
Landschef Myrtha och projektansvarige Tony kämpar året runt för att förbättra förhållandena i skolorna och situationen för barnen på flera olika sätt. Allt arbete i Haiti görs möjligt tack vare alla faddrar, sponsorer och företag som stöttar oss. Utan er hade det inte varit möjligt.
Det har varit ett mycket jobbigt och rörigt år för Haiti, dess befolkning och även våra skolbarn. Protesterna har avlöst varandra under året. Man har begärt president Jovenel Moïse och hans regerings avgång efter en allt högre inflation, ökad osäkerhet och systematisk korruption. Den politiska instabiliteten och folkets frustration över ökade levnadskostnader har påverkat hela landet, mestadels storstäderna.
Hoppets Stjärnas skolor ligger på landsbygden men har påverkats också. Vissa dagar och veckor har barnen stannat hemma på grund av osäkerheten, och vi har inte kunnat leverera mat till våra skolor då vägarna har varit blockerade. Det har varit påfrestande och väldigt arbetsamt för vårt arbete.
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 5
Hoppets Stjärnas insamlingschef Maria Presson känner både glädje och oro inför kommande läsår:
– Vi är alla glada att utvecklingen går framåt i våra projekt i detta mycket fattiga och oroliga land. Barnen kommer längre i sina utbildningar, de är friskare och gladare. Det är fantastiskt. Men samtidigt känner jag mig bekymrad inför framtiden. Situationen i landet är mycket jobbig, och med den galopperande inflationen så är bland annat vårt lunchprogram hotat. Vi behöver verkligen nya månadsgivare nu för att klara av vårt uppdrag.
Lunchprogrammet i Haiti är hotat på grund av de allt högre priserna. Matpriserna har ökat med över 20 procent det senaste året och det slår väldigt hårt mot den viktiga lunchen. För många av barnen är det den enda varma måltiden de får i sig under en dag. En prisökning med 20 procent blir otroligt jobbigt att hantera då vi serverar nästan 70 000 måltider i månaden. Vill du hjälpa till och bli Lunchkompis klicka här.
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 1 8
Trots den sociala och ekonomiska situationen i landet så tog sig 3 400 barn igenom läsåret på våra sju skolor. Här är några saker som uppnåddes under det senaste läsåret.

  • 3 400 barn fick utbildning, skolmaterial och daglig lunch. De utbildades av 240 lärare som fick vidareutbildning under året.
  • Tack vare generösa gåvor från givare och företag kunde vi skänka fler än 150 getter.
  • Vi planterade 3 000 träd i Bois Negresse.
  • Vi ordnade julfester i alla våra projekt, med mat, sång, lekar och julklappar till alla barnens stora glädje.
  • Vi renoverade tre stycken vattenbrunnar i Hesse och Jeanton. Tack vare enskilda gåvor kunde vi även borra tre nya brunnar i Marigot och Rigaud.

Läs mer om vårt arbete i Haiti genom att klicka här!
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 3
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 1 6
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 11Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 7
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 1 4
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 1
Star of Hope Läsåret över i Haiti. Haiti School year 2018 19 1 10
 
 
 
 
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.