Mina sidor

19 januari 2019
Kämpen Alex.

Alex, snart sex år, är en riktig kämpe. Han föddes med down syndrome och de första fyra åren var svåra honom. Han och hans föräldrar som är fattiga fick begränsat med hjälp, och de hade inte råd att betala för specialisthjälp.
Alex försökte resa på och gå av sig själv men kom endast ett par steg innan han återgick till att krypa fram med med nedböjt huvud. Hans föräldrar visste inte riktigt hur de skulle göra för att hjälpa och utveckla Alex.
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 4
För några år sedan kom familjen i kontakt med Hoppets Stjärnas dagcenter i Iasi, och de fick kom igång med riktig och korrekt träning, dels för Alex, dels för sig själva så de kan hjälpa Alex bättre. Det har blivit en succé.
Från att ha kunnat stå och bara gå några steg så börjar han nu 18 månader senare gå och röra på sig allt bättre och smidigare.
Terapeut Gabriela som arbetat för Hoppets Stjärna i snart 25 år berättar:
– Vi har rätt utrustning, vi har kunskap. Det är mycket viktigt, men lika viktigt är barnets och föräldrarnas egna vilja. Då Alex bor långt bort och deras ekonomiska resurser är begränsade kan de bara kom hit en gång i veckan. Då är det viktigt att de tränar på egen hand i hemmet. Alex föräldrar är mycket engagerade och vill göra allt för honom. Och Alex är en riktigt kämpe under alla övningar. Det märks på de framsteg som Alex gör hela tiden. Resultaten är mycket synliga när det gäller Alex, och det är kul och bra.
Varje vecka kommer hundratals barn och ungdomar med funktionsvariationer till Hoppets Stjärnas center i Rumänien och Moldavien. Läs mer om vårt arbete Rumänien och Moldavien genom att klicka här.
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 5
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 7
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 3
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 2
Star of Hope Kämpen Alex. Alex Small 1

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.