HOPPET ANDAS
– LYSSNA PÅ VÅR PODD

En pandemi satte käppar i hjulet för vår jubileumsturné, men glädjande nog finns det andra sätt att mötas på. Genom vår nya podd ”Hoppet andas” kan vi göra dig sällskap mitt i denna kris.

Corona-pandemin påverkar oss alla. Kanske bär du på en oro, kanske sitter du rentav isolerad. Oavsett din situation vill vi nu sprida lite ljus i din tillvaro.

Lennart Eriksson, som varit engagerad i Hoppets Stjärna sedan starten, debuterar som programledare och bjuder på såväl utblick som återblick. Dels undersöker han hur våra vänner runtom i världen påverkas av krisen och intervjuar de eldsjälar som jobbar vidare på plats i länderna. Dels delar han med sig av oförglömliga minnen och äventyr från Hoppets Stjärnas 50-åriga historia.

Lennart kommer att bjuda in olika gäster till podden så det blir både intressanta samtal och musik.

Senaste avsnitt

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 15

I veckans första avsnitt är det dags för en utblick. Vi får höra ansvarig för vårt arbete i Lettland berätta om situationen och den sociala oron där. Dessutom medverkar rikskändisen Skurt och vår kommunikatör Torbjörn Vårsaga. I studion Ulrika Kallin Eriksson och Lennart Eriksson.

Mitt i Coronakrisen fortsätter vi på Hoppets Stjärna att kämpa för våra barn – för den globala krisen drabbar ju även deras länder.

För alla dem som förlorat sin inkomst är matbrist just nu det största hotet. Hjälp oss att nå ut med matkassar till dem och deras barn!

Hoppets Stjärnas jubileumslåt – Hoppet andas

Tidigare avsnitt

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 14

I veckans sista avsnitt får vi ytterligare en tillbakablick. Vi får höra Erik Gunnar Eriksson och Lennart Eriksson berätta den gripande historien om alla hjälpsändningar till Polen i början av 80-talet. Dessutom en krönika från vår kommunikatör Torbjörn Vårsaga.

Dagens avsnitt handlar om en lada som blev Hoppets Stjärnas huvudkontor. Lennart Eriksson berättar om den intressanta resan fram till invigningen 1981. Vår kontorschef Annica Arnkvist gästar Ulrika Kallin Eriksson i studion.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 12

I dagens avsnitt berättar Lennart Eriksson om Hoppets Stjärnas grundande, där Lennarts mamma Karin spelade en avgörande roll. Medverkar gör även Hoppets Stjärnas krönikör Torbjörn Vårsaga och avslutningsvis tipsar Skurt om hur man tvättar händerna.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 11

I dagens avsnitt blir det en ny utblick. Från Montes Claros i Brasilien hör vi vår mångåriga medarbetare Maine rapportera om situationen i landet. Vi får även en ny krönika av Gunnar Johansson. I studion Lennart Eriksson och Ulrika Kallin Eriksson.

Måndag 20 april. I veckans första avsnitt blir det en utblick. Från Kenya hör vi vår platschef Gilbert berätta om situationen i landet och i våra projekt. Dessutom får vi en krönika av pastorn och countryartisten Gunnar Johansson. I studion Lennart Eriksson och Ulrika Kallin Eriksson.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 9

Gäster i veckans sista poddavsnitt är pastorn och countrysångaren Gunnar Johansson och artisten Frank Ådahl. Dessutom får vi en krönika av vår kommunikatör Torbjörn Vårsaga. I studion Ulrika Kallin Eriksson och Lennart Eriksson.

Idag berättar syskonen Lennart, Maria och Ulrika om arvet att driva Hoppets Stjärna efter deras pappa Erik Gunnar Eriksson.

I dagens poddavsnitt berättar Hoppets Stjärnas grundare Erik Gunnar Eriksson om hur allt började för 50 år sen. Han ger oss den spännande bakgrunden i en inspelning från 1987. I studion Ulrika Kallin Eriksson och Lennart Eriksson.

I dagens avsnitt samtalar Lennart Eriksson med rikskändisen Skurt. Han berättar bland annat om det spännande mötet med ursprungsbefolkningen Toba i Argentina för snart 20 år sen.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 5

En hälsning från Kenth Johansson i ett coronadrabbat Argentina. Han har arbetat med livsförbättrande åtgärder för det utsatta Toba-folket i över 40 år.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 4

Skratt, sång och glädje när Hoppets Stjärnas Ulrika Kallin Eriksson, Lennart Eriksson och Maria Presson åkte till Argentina för ett par år sedan. Där träffade de Kenth Johansson som kämpat med att förbättra situationen för tusentals människor från det utsatta Toba-folket i snart 50 år.

Avsnitt 3 av Hoppets Stjärnas podcast “Hoppet Andas”. Fortsatt rapportering från Rumänien där behoven bland de utsatta barnen är stora.

Hoppet andas

med Lennart Eriksson & vänner | Avsnitt 2

Avsnitt 2 av Hoppets Stjärnas podcast “Hoppet Andas”. Vår platschef i Rumänien, Aura Vatamaniuc, lämnar en skakande rapport.

Premiäravsnittet av podden “Hoppet Andas”. Ulrika Kallin Eriksson och Lennart Eriksson ger en lägesrapport från våra projektländer.

Dela med dina vänner:

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö | Telefon: 0662-461 00 | info@starofhope.org

90-konto

Facebook       Instagram       twitter       Star of Hope Play

90-konto


Kärrsjö 136 | 897 92 Trehörningsjö
Telefon: 0662-461 00  info@starofhope.org