Tack vare stödet från Hoppets Stjärna kunde Marie Grace utbilda sig och ta college-examen. Nu, vid 22 års ålder, är det hon som på egen hand försörjer sina föräldrar.

Vi träffar Marie Grace efter en söndagsgudstjänst i Crame, i den kyrkolokal som är belägen på våningen under Hoppets Stjärnas huvudkontor. Hit kommer många av dem som genom åren har blivit hjälpta.
– Jag är så tacksam mot Hoppets Stjärna för allt de gett mig, säger Marie Grace. Jag fick stöd från grundskolan till college, och tack vare det kunde jag utbilda mig inom företagsekonomi med förvaltning som huvudämne. Nu har jag fått jobb som transaktionshanteringsanalytiker.

Lönen kommer väl till pass, för trots att hon är ogift utan barn har hon redan en familj att ta hand om. Hon berättar att hennes pappa slutat arbeta efter en stroke och att hennes 42-årige storebror har polio.
– Så det är jag som försörjer dem och min mamma, förklarar hon.
De måste vara väldigt stolta över dig?
– Ja, superstolta, medger hon med ett leende.
Du har lyckats kämpa dig till en bra utbildning och ett bra arbete. Vad drömmer du om nu?
– Att ha mitt eget hus. Och en dag skulle jag vilja resa någonstans utanför landet med min familj.

Dela med dina vänner: