Brasiliens barn har en speciell plats i vår historia. Det var ju för deras skull som hela verksamhet startade för över 50 år sedan, och det blev startskottet för allt det arbete som nu bedrivs över hela världen. Det var Brasiliens barn som tidigt lärde oss att utbildning är vägen ut ur fattigdom – för den som lär sig läsa och räkna får helt andra möjligheter att ta kontroll över sitt liv.

Brasilien har också en speciell plats i mitt eget hjärta, för jag jobbade på det första barnhemmet 1985. Ända sedan dess älskar jag både folket och deras språk, som jag tycker är världens vackraste.

Mot den bakgrunden gör det mig överlycklig att vi nu får återuppta vårt samarbete med skolan i Manga. Sett till siffror som BNP är Brasilien inget fattigt land idag, men siffrorna speglar inte hela verkligheten. Landets rikedom är extremt ojämnt fördelad, och det finns fortfarande platser där trasiga familjer har det väldigt svårt.

Manga är en sådan plats. Här är inkomsterna låga och kriminaliteten hög, jobbtillfällena få och missbrukarna många.

Statens hjälp lyser med sin frånvaro – så hoppet är det du som står för.

Du kan ge barnen en trygg plats, mat i magen och en flygande start på sin skoltid. Som du kan se i bilagan saknas en lokal för de allra yngsta barnen.

Dessutom saknas planscher, leksaker och skolmaterial – allt sådant som en bra skola behöver ha. Det vill vi ändra på.

Var med och förverkliga vår vision för förskolan och barnen!

Läs mer om Manga här >>>

Ge en gåva här >>>

Hoppfulla hälsningar,

Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef

Dela med dina vänner: