Mina sidor

5 augusti 2020
Hälsning från Charity i Ghana

Stort, varmt tack för att du stöttar vårt arbete i Ghana och hjälper oss att förändra barns liv till det bättre!
Vår lokala verksamhetschef Charity Frempong har skrivit en utförlig rapport till dig, men på grund av den rådande coronapandemin kunde den inte skickas via post i år. I stället har vi tagit emot den, översatt hennes ord till svenska och mejlar översättningen till dig idag. Dessutom bifogar vi en länk till en videohälsning från Charity. Vi hoppas att hennes entusiasm ska lysa igenom och att hennes hoppfullhet ska smitta av sig.
I Ghana har vi inom Hoppets Stjärna verkat sedan 1983, och arbetet omfattar idag 900 barn. Samarbetet mellan skolorna, familjerna och vårt lokala huvudkontor i Accra har de senaste åren förstärkts. Parallellt med detta har vi investerat ordentligt för att förbättra skolorna och utbildningen. Vi har bland annat renoverat skolorna, byggt toaletter och sett till så att barnen har tillgång till rent vatten i större utsträckning.
En viktig del av arbetet i Ghana, och stor budgetpost, har alltid varit skollunchen. 2017 satsade vi på att börja servera även grötfrukost som komplement. Nu, tre år senare, märks flera positiva effekter. Barnen är friskare, piggare och har lättare att följa med i undervisningen. Dessutom har barnen blivit bättre på att komma i tid till skolan eftersom de inte vill riskera att missa frukosten. Att vi numera serverar två mål mat om dagen är också en ekonomisk avlastning för barnens föräldrar.
Star of Hope Hälsning från Charity i Ghana rapport ghana matutdelning 1
De senaste årens positiva utveckling för verksamheten fortsatte under 2019, ända fram till coronapandemins utbrott. Då tvingades vi tyvärr också att skjuta upp flera planerade utvecklingssatsningar.
Liksom resten av världen har Ghana sedan dess påverkats starkt av smittspridning och nedstängningar. Men trots det svåra läget, tack vare ditt stöd, har Hoppets Stjärnas medarbetare kunnat fortsätta kämpa för Ghanas barn. Vårt team i Ghana gör ett fantastiskt arbete som verksamhetschefen Charity berättar mer om i sin sommarrapport:

Läs mer i Ghanarapporten sommaren 2020, se film och bilder från vårt arbete >>

Hjälp oss att nå ut med matkassar till Ghanas barn! >>

 
Star of Hope Hälsning från Charity i Ghana rapport ghana barn v tecken 1
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.