Vart tar julstämningen vägen under brinnande krig?
Är det ens möjligt att fånga den i flykten?
Tanken bränner i mig nu när Ukrainas barn går mot sin första jul i krigets skugga.
Jag, som aldrig upplevt deras lidande, kan inte föreställa mig hur de har det.
Ändå vet jag att julglädjen kan nå dem – för jag har sett det hända tidigare.
Jag minns när vår första stora insamling av julpaket nådde Bosnienkrigets barn.
Aldrig förr hade jag sett en julgåva bringa så stor lycka som hos dessa flyktingar!

GLÖM ALDRIG DETTA:
Inget mörker i världen är så svart att det inte flyr för en ensam liten ljuslåga.

Nånstans tror jag att vi människor är stöpta i samma form som världens ljus. Vi är skapade med en förunderlig förmåga att finna den enda strimman hopp i en ocean av mörker och låta den bli vår livboj när stormens vågor piskar. Det är så vi överlever, mot alla odds. Hos de ukrainska flyktingar vi tog emot i våras fanns en otrolig gnista. Trots allt det smärtsamma de genomlevt var de inställda på att kämpa vidare och drömde om att återvända hem.

I år känns det självklart att inkludera krigets barn i vår julpaketstradition. De förtjänar att få uppleva samma julglädje som barnen i Haiti, Kenya, Filippinerna och alla andra länder där vi finns på plats!

DU KAN FÅ DET ATT HÄNDA.
Var med och skänk hopp och julglädje till våra barn!

Skänk en gåva här >>>

Varma hälsningar,

Ulrika K Eriksson, Verksamhetschef

 

 

Dela med dina vänner: