Söndag i Haiti, och jag tänkte sammanfatta upplevelserna så här långt.

Anlände tisdag eftermiddag och var ordentligt jetlaggad, mer än vanligt. Vet inte riktigt vad det beror på men så blir det ibland. Bara gilla läget och köra på.

Det har hänt mycket positivt i landet, men det är en lång väg att gå för att det ska bli riktigt bra och stabilt känns det som.

emmanuella

Under onsdagen åkte vi till skolan på sydkusten i byn Marigot. Skolan har under de senaste åren blivit ordentligt renoverad. Man har bland annat fått nytt kök och nya toaletter. De nya förskoleklassrummen är jättefina. Det stora problemet för Marigot att de behöver fler klassrum, men det finns inget utrymme att bygga mer. Förhoppningsvis kan detta lösas på sikt. Det var en fin dag med Star of Hope Norge som också var på besök och det var deras sista dag. En kort video från Marigot kan ses här: http://youtu.be/nVp0BCqa9ag?list=UUjZ7ZeV3XeJ2n5il-ww34AA

På torsdagen var vi i Boyer. En ny skolbyggnad med tre klassrum för förskolan har byggts. Man har fått nya skolbänkar, vattentank, och mycket mer. Man bygger på med en årskurs varje år just nu så att man om två år kommer erbjuda ända upp till årskurs 12. Det är verkligen ett jättelyft i rätt riktning.

I fredags var vi i Rigaud. Originalbyggnaden renoverades efter jordbävningen och används i dag till de högre årskurserna. Den helt nya skolan inhyser förskolan och de första grundskoleårskurserna. Dessutom har man nytt kök, nya toaletter med mera.

1

2

Jag ser fram mot att se fler skolor i veckan som kommer. Generellt kan man säga att det verkligen blivit konkreta förbättringar för skolorna och alla barnen sen jag var här senast. Detta glädjer mig mycket.

De investeringar som gjorts med pengar från sponsorer, organisationer och faddrar gör verkligen stor skillnad. Steg för steg görs förbättringar i projekten på olika nivåer. Jag är verkligen glad att jag får uppleva detta på nära håll.

Med fler faddrar så skulle vi kunna göra mycket mer. Det behövs om vi ska kunna fortsätta bygga upp projekten till högre nivåer. Du kan bli fadder här: https://www.starofhope.se/stod-oss/bli-barnfadder.html

 

3

4

Dela med dina vänner: