I 28 år har Hoppets Stjärna delat ut svenska folkets Julpaket till behövande familjer.
För dem som ger är det en älskad tradition, men för dem som får är det mycket mer än så.
I många familjer är årets höjdpunkt inte julafton, utan den minut när dina julpaket når fram. Vi vet, för vi har frågat dem. Se längre ner i texten!

Skänk en gåva till vår julpaketsutdelning genom att klicka här!

Packa ditt eget julpaket

Besök vår gåvoshop, hoppfull.se, och packa ditt digitala julpaket. Du väljer själv vilka varor du vill ge bort, vad det får kosta och vart du vill skicka ditt paket! PACKA DITT DIGITALA JULPAKET – GÅ TILL HOPPFULL.SE

Se bilder och video från förra årets utdelning genom att klicka här.

***

”Vi delar på allt vi har”

Makarna Viorica and Nicolae hade svårt nog att ta hand om sig själva, sin trettonåriga dotter och sin sjuårige son. Ändå tvekade de inte att kliva fram när deras vuxne son behövde hjälp. Hans fru hade lämnat honom och övergett sina fyra barn. Viorica och Nicolae tog emot sonen och de fyra barnbarnen med öppna armar.
– Där det finns plats för fyra kan man alltid göra plats för fyra till! säger Nicolae och ler. Nu bor de två familjerna i varsin byggnad intill varandra.

– Ibland är det svårt att få maten att räcka till, men vi delar på allt vi har, säger Viorica. De odlar grödor och jobbar i Hoppets Stjärnas växthus för att fylla tomrummen i skafferiet. På vintern blir läget desto tuffare – men ifjol fick de för första gången ta emot ett julpaket.

– Allt vi fick i paketet var så bra! säger Viorica. Och barnen älskade förstås allt godis. Hela familjen håller tummarna för att ett nytt paket ska nå dem innan jul i år.

***

”Tack för de nya vinterskorna!”

14-åriga Fagaduinta var ett av de första barn som fick mat och läxhjälp på Hoppets Stjärnas center i Valea Seaca. Nu har hennes lillasyster Rebeca börjat där. Tre andra syskon väntar fortfarande på sin tur: Petronela Ramona, Maria Elisabeta och Denisa Meri. Det mål som serveras på centret skulle betyda mycket för dem alla. Hemma är det alltför ofta ont om mat.

Därför jublade hela familjen när de fick öppna ett  julpaket ifjol.
– Det paketet gav oss mat på bordet under julhelgen, säger barnens mamma Mariana. Och barnen blev extra glada över sötsakerna.
– Jag vill också tacka för de nya vinterskorna som mina döttrar fick, säger hennes man Vasile. Det var inte första gången vi fick ett julpaket, men varje gång känns speciell. Och varje paket skänker lycka!

***

”Barnen drömmer om ett nytt paket”

Barnen drömmer om ett nytt paket ”Mihai Radu och Pamelan Dragomir har sex barn tillsammans: Maria, Sonia, Miruna Pamela, Mihail Teodor, Mihai och Melentina. Maria, som är äldst, har hunnit fylla elva. Hennes yngsta syster Melentina har ännu inte upplevt någon födelsedag. Med så många munnar att mätta är det alltid brist på mat. Det blir extra kännbart när det lider mot jul – men ifjol fick de en oväntad gåva.
– Det var en sådan överraskning! säger Pamela. Vi blev så glada allihop.

Det var första gången som de fick ett julpaket från Hoppets Stjärna. Barnen talar fortfarande om det och undrar om något så fantastisk kan ske igen.
– Vi är så tacksamma för det vi redan fått, säger Mihai. Men visst är det så att barnen drömmer om ett nytt paket i år.

Skänk en gåva till vår julpaketsutdelning genom att klicka här!

Packa ditt eget julpaket

Besök vår gåvoshop, hoppfull.se, och packa ditt digitala julpaket. Du väljer själv vilka varor du vill ge bort, vad det får kosta och vart du vill skicka ditt paket! PACKA DITT DIGITALA JULPAKET – GÅ TILL HOPPFULL.SE

Dela med dina vänner: