I år är det femtio år sedan Hoppets Stjärna började arbeta i Argentina. Det långsiktiga arbetet går ut på att hjälpa utsatta barn och familjer inom Tobafolket till ett bättre liv.

Detta sker genom en rad olika insatser, bland annat genom att ge studiestöd till ungdomar som studerar på gymnasiet och högre utbildningar, och det har gett resultat.

Antalet högutbildade från Tobafolket ökar. Numera möter vi läkare, arkitekter, lärare, poliser, sjuksköterskor, tandläkare och andra som lyckats nå dit de är idag tack vare Hoppets Stjärna. Nära uppföljning med samtliga studerande sker varje månad. Detta läsår får 200 ungdomar utbildningsstöd.

Två av dem som får stöd är bröderna Daniel och Epifanio Acevedo. Båda studerar för närvarande fjärde året på gymnasiet. Daniel, 17, studerar på vetenskapslinjen och brodern Epifanio, 16, studerar datakunskap.

Båda vill studera vidare efter gymnasiet och båda siktar på att söka sig till ”Argentine National Gendarmerie”, vilket är en speciell gräns- och säkerhetspolis i Argentina. Det är stabilt att arbeta inom Gendarmerie som det kallas, och det finns möjligheter till att studera vidare och göra karriär.

Epifanio berättar:

– Jag söker mig till Gendarmerie, jobbar på och hoppas på att utbilda mig till advokat i framtiden. Det finns många möjligheter att utvecklas inom Gendamerie.

Det går bra för både Daniel och Epifanio och de kommer säkert lyckas med sina mål. Pojkarna bor tillsammans med sina föräldrar. Pappa Daniel har svårt att hitta ett stabilt arbete, men får påhugg som dagarbetare då och då. Han hoppas hittat något stadigt inom kort. Mamma Paola är lärare och arbetar deltid på en lokal skola.

Hela familjen är tacksam för allt stöd de fått och får. Storebror Daniel hälsar:

– Tack till alla som stöttar arbetet här i Argentina. Det betyder mycket mig, min familj och alla andra! Tack!

 

Läs mer om vårt arbete i Argentina >>>

 

 

Dela med dina vänner: