Mina sidor

16 augusti 2021
Äntligen skolstart

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]När detta skrivs är Filippinernas skolor fortfarande pandemistängda, men hoppet återvänder. Och när det väl blir dags för skolstart, då vill vi att barnen ska få bästa möjliga välkomnande.
Äntligen står den klar: vår nya skolbyggnad i Taytay. Tack vare den kan vi för första gången erbjuda varje skolbarn en heltäckande utbildning, från förskolan och ända upp till tolfte klass. I Sverige skulle det motsvara såväl förskolan och grundskolan som gymnasiet. De två extra årskurser vi hittills saknat gör eleverna behöriga för universitetsstudier så fort de tar examen. Fantastiskt – och det är din förtjänst! Utan er givare skulle skolan aldrig ha blivit mer än skisser på ett papper.
Men nu står den där, och våra elever är de stora vinnarna.
Gani Coruna, som vigt 41 år av sitt liv åt vårt arbete i Filippinerna, har valt att uppkalla den nya skolbyggnaden efter en kär vän som betytt oerhört mycket för både honom och verksamheten: Hoppets Stjärnas bortgångne grundare Erik Gunnar Eriksson.
Det enda som saknas nu, inför den efterlängtade skolstarten, är att utrusta barnen med allt det där som deras kämpande familjer har så svårt att få råd med: Pennor, papper, skrivblock, suddgummin, linjaler, skolböcker, skolväskor och skoluniformer.
Det gäller inte bara barnen i Taytay. Från Filippinerna i öst till Haiti i väst delar barnen samma längtan tillbaka till skolan. Ja, längtan sträcker sig från Rumäniens bergstrakter till Kenyas kust och från Ghanas landsbygd till Brasiliens storsstadsslum.
Efter ett långt, svårt år förtjänar barnen verkligen en härlig skolstart när de väl återvänder.

Gör barnens skolstart glädjefylld. De kan du göra genom att klicka här.>>>

För mer information om nya byggnaden i Taytay klicka här. Där finns även bilder från de senaste årens byggarbete och ett par härliga videos där vi får se skolan från då och nu.

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.