Mina sidor

28 september 2009
Ytterligare två tyfoner på väg mot Filippinerna

 

Hoppets Stjärnas skola står under vatten, minst 100 människor har omkommit och en stor mängd bostäder har förstörts av tyfonen Ketsana som under helgen lade 80 % av Manila under vatten. Nu bävar stadens befolkning, som uppgår till 12 miljoner, för de två stormar som rapporteras vara på väg mot landet.

 

Gani Coruna, vår medarbetare på i Filippinerna berättar att detta kan bli en av de värsta katastroferna som drabbat landet i modern tid. Just nu genomförs räddningsaktioner för att undsätta de som tagit sin tillflykt på hustak, men när detta slutförts är faran långt ifrån över. Hotet om ytterligare två nya stormar har lett till att människorna i Manila nu ger sig ut på leriga och översvämmade vägar för att få tag på mat och andra förnödenheter. Gani Coruna berättar: ”Stämningen i Manila präglas just nu av rädsla inför vad som är på väg. Människor väntar och ber för sin och andras säkerhet. De vet att ytterligare en storm kommer förvärra situationen avsevärt”.     

 

Vår personal på Filippinerna samlar just nu in information om katastrofens omfattning för att kunna genomföra en snabb och välstrukturerad hjälpinsats inom kort. Vi uppdaterar denna sida med ny information om detta så ofta vi kan. 

Ge en gåva till vårt katastrofkonto 

eller ge en gåva till 90 02 53-6, märk inbetalningen tyfonkatastrof Filippinerna

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.