Mina sidor

6 mars 2011
Yang Hongyu sprudlar av självförtroende igen
Yang sprudlar av själförtroende. Foto:Hoppets Stjärna Kina


Yang går på högstadiet Chake i Yunnan provinsen i Kina. Hennes bakgrund är tragiskt och den fattiga familjen är sönderslagen. Yangs pappa dog när hon var fem år och när hon var åtta år övergav hennes mamma henne. Hon gifte om sig och ville då inte längre veta av sin dotter, något som är ganska vanligt i Kina. Sedan dess har Yang bott hos sin mormor som är över 90 år.

– Trots att min mormor försökt att ge mig kärlek och tagit hand om mig har hon gjort livet svårare för mig och jag har mått jätte dåligt och jag fick dåligt självförtroende. Men när jag fick hjälpen från Hoppets Stjärna så förändrades mitt liv, berättar Yang.

När Yang började hög stadiet var hennes betyg dåliga. Med hjälp av hennes lärare har hon sakta men säkert fått tillbaka sitt självförtroende och viljan att gå i skolan.

– Tackvare ert stöd och hjälpen från lärarna har jag börjat må mycket bättre. Jag studerar hårt, för jag vet hur viktigt det är att ha bra betyg. Från att ha haft  dåliga betyg är jag nu den bästa i klassen. Det har gett mig mitt självförtroende tillbaka. Med er hjälp ska jag gå klart skolan och ha bra betyg så att jag kan studera vidare och på så vis ta mig ur fattigdomen.
Ditt fadderstöd kan verkligen förändra ett barns liv.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.