Mina sidor

30 mars 2011
Vill gå i sin fars fotspår

Cosmos Merful, 7 år, går på vår förskola i Akobima, Ghana. Hans pappa är bonde och Cosmos drömmer om att få gå i sin fars fotspår.
Hans mamma jobbar som fönsterputsare och hans pappa är bonde. Deras lilla gård föder bara upp djur för att de själva ska ha mat för dagen, annat har de inte råd med. Cosmos har tre syskon och alla barn hjälper till hemma. Cosmos uppgift är att hämta vatten från bäcken och diska efter maten. Maten lagar familjen i ett gemensamt utrymme för alla familjer i området som finns drygt 100 meter från familjens lilla hus. Huset består bara av ett enda litet rum på 12 kvm där alla i familjen sover.
När han inte hjälper till älskar han att spela fotboll med sin bästa kompis Isaac som också går i samma klass som Cosmos.
Cosmos dröm när han blir stor är att gå i sin pappas fotspår och bli bonde. På helgerna hjälper han till så mycket han kan och vill verkligen att hans familj får det lite bättre.
En möjlighet till utbildning
Målet med Hoppets Stjärnas förskolverksamhet i Ghana är att ge fattiga barn de kunskaper som krävs för att de ska kunna komma in på grundskolan. På våra skolor får barnen även ett mål näringsriktig mat, något som motiverar föräldrarna att skicka barnen till skolan.
Du kan hjälpa oss hjälpa fler barn genom att bli fadder!
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.