23 maj 2019
Vem kämpar för mammorna utan röst?

Att vara mamma brukar kallas för världens svåraste jobb, och visst ligger det något i det.
Jag, som uppfostrat tre pojkar, blir alltid extra berörd när jag möter kämpande mammor i Hoppets Stjärnas projektländer. Dels för att jag känner en samhörighet, oss mödrar emellan, och dels för att jag påminns om hur orättvist livet kan vara.
Här i Sverige är ju kampen för kvinnors rättigheter ett ständigt pågående arbete. Visst finns det mer att göra, men frågorna har en given plats på dagordningen och vi svenska kvinnor har en ganska stark röst här i vårt land. Men de mammor jag möter ute i världen, de har ofta ingen röst alls. Ingen som lyssnar, ingen som ser dem, ingen som de kan be om hjälp. Alltför ofta är de ensamstående, och ensamma i kampen för sina barn.
Oavsett om vi mammor bor i Sverige, Lettland, Ghana, Filippinerna eller Haiti så bär vi alla på samma önskan: Att våra barn ska må bra.
Men medan vi svenska mammor kämpar med barnens läxor, skjutsningar och kompisbekymmer kämpar de mammor jag möter utomlands för att deras barn ska få äta sig mätta.
Ja, världen över kämpar de här mammorna för sina barn – men vem kämpar för dem?
Det vill jag göra. Och jag hoppas, och tror, att du vill kämpa vid min sida.
För tillsammans kan vi verkligen göra skillnad här. Du kan se till att en utsatt mammas liv blir lite lättare!
Skänk en gåva till världens mammor inför Mors Dag! >>
Star of hope Vem kämpar för mammorna utan röst? underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef