Mina sidor

25 oktober 2019
Vad önskar du dig i julklapp?

Som barn hade jag gott om svar på den frågan. Det fanns ju så mycket jag ville ha! Jag blev nästan upprörd på mina föräldrar, som bara svarade att de önskade sig ”snälla barn”. Det var ju ingen riktigt julklapp!
Idag förstår jag dem bättre. Idag är det min tur att stå svarslös när barnen frågar vad jag önskar mig, för jag kan sällan komma på någonting som jag saknar. Jag vill bara att människor ska må bra omkring mig när julen står för dörren. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så – för det är nog få av oss svenskar som på julafton kommer hitta saker i paketen som vi verkligen är i desperat behov av.
Det är det som skiljer oss från familjer som Elenas. Att läsa om deras situation kändes nästan som att få ett slag i magen. Jag tänker på hur det skulle ha känts om jag varit i hennes sits när mina barn var små. Jag tänker på hur hon, till skillnad från mig, verkligen behöver julklappar i år. I hennes familj kan ett julpaket med matvaror göra avgörande skillnad!
Ett julpaket bär dessutom med sig allt det där som gör att jag fortfarande uppskattar presenter: Känslan av att någon tänker på mig, bryr sig om mig och har tagit sig tid att försöka glädja mig.
Du och jag, vi kan få utsatta barn och föräldrar att känna så. Med ett julpaket kan vi tända hoppets gnista hos en familj som verkligen behöver uppleva en glädjestund!
Var med och skapa god jul i ett mörkt hem! Ge ett julpaket >>
Varma julhälsningar,
Star of Hope Vad önskar du dig i julklapp? underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.