Mina sidor

17 april 2012
Våra medarbetare från Haiti träffade stora gåvogivare

Efter en intensiv vecka i Sverige är våra medarbetare Tony Boursiquot och Myrtha D’or nu påväg hem till Haiti. Men innan de satte sig på planet passade de på att träffa representanter från Tidningen Land, Radiohjälpen och Söderberg och partners, som alla gett stora gåvor till Star of Hopes arbete i Haiti. 

Först blev de bjudna på lunch av Sveriges Karibienambassadör Claes Hammar. Sedan besöktes redaktionen på Tidningen Land, som samlat in en miljon kronor från sina läsare. Pengarna har gått till att återuppbygga en skola, ordna rent dricksvatten samt starta sömnadsutbildning i byn Hesse. Myrtha gav Lands nya chefredaktör Eva Källström en vacker plakett som uttryckte barnens och invånarnas tacksamhet.

Nästa stopp blev Radiohjälpen, där Tony och Myrtha träffade generalsekreterare Finn Norgren. Även han fick en fin plakett som tack för allt stöd Radiohjälpen gett sedan jordbävningen.

Tillsist besökte Tony och Myrtha Söderberg & Partners, som varit med och finansierat uppbyggnaden av skolan i Dano. Även de fick en plakett som tack för sina insatser.

Det har varit fantastiskt att ha Tony och Myrtha på besök hos Star of Hope i Sverige, där vi kunnat tacka och hedra dem ordentligt för deras fantastiska arbete i Haiti. Vi är både glada och tacksamma över att ha dem båda i vår stora Star of Hope-familj! 

Tony och Myrtha hos Söderberg och Partner

Tony och Myrtha tillsammans med Radiohjälpens generalsekreterare

På Land-redaktionen

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.