27 september 2011
Våra fadderbarn på Filippinerna hotas av tyfonen Nesat

En skolelev på vår skola i Taytay, bilden är tagen för ett par veckor sedan, foto: Dennis Thern

Tidigt under tisdagen drabbades Filippinerna av tyfonen Nesat, i Filippinerna döpt till Pedring. Sju personer, däribland en liten pojke, rapporteras ha omkommit. Skolor i Manila har tvingats stänga, vissa delar av staden har förlorat elektriciteten och vägar har svämmat över. Översvämningarna försvårar möjligheterna att ta sig runt och få en överblick av situationen.

Storstadsområdet Manila, liksom hela ön Luzon har drabbats hårt av tyfonen. Här ligger våra skolprojekt Taytay, Crame och Infanta. Under tisdag eftermiddag (kväll filippinsk tid) har vi lvia telefon yckats nå våra medarbetare på plats, de meddelar att de än så länge klarat sig undan skador i både Taytay och Crame även om det är starka vindar och mycket regn. Vi har ännu inte fått något besked från Infanta. 

Vi vet sedan tidigare att de som drabbas hårdast av katastrofer som denna är de svårt fattiga, som bor i dåligt konstruerade hus eller skjul i redan utsatta områden. Vi kommer att fortsätta hålla kontakten med Filippinerna och återkommer med mer information här på vår webbsida.

?????????Ge en gåva till vårt arbete på Filippinerna?????????

Se BBC rapportera direkt från Manila