Mina sidor

Gåvokorg

20 april 2022
Utdelning av levande gåvor!
Utdelningen av levande gåvor efter julkampanjen 2021 är avslutad. Stort tack till alla som skänkte en gåva till denna omtyckta kampanj som gynnar många utsatta familjer i Haiti.

I våra projekt har vi nu delat ut getter, höns och får! Dessa djur är populära och värdefulla för familjerna i Haiti. Det var särskilt uppskattat denna gång på grund av pandemin och de politiska oroligheterna. Matpriserna har skjutit i höjden och alltfler lever i extrem fattigdom.

Sedan get- och hönsprogrammet inleddes i Haiti 2009 har tusentals djur delats ut till barnen. Dessa djur är populära eftersom de är billiga i drift och enkla att sköta. I byn Bois Negresse föredrar byborna att föda upp får istället för getter eftersom får anpassar sig bättre till det kyligare klimatet där.

En annan viktig aspekt av projektet är att varje barn som mottagit ett djur måste ge bort den första avkomman till en klasskamrat. På så sätt sprider sig den goda gärningen som ringar på vattnet.

Gåvorna beställdes bland annat i vår gåvoshop och beställarna fick gåvobevis att ge bort till nära och kära. Vårt varmaste tack till alla som valde att ge bort dessa julklappar till förmån för Hoppets Stjärna och de barn vi hjälper! Tack vare er får familjer nu en möjlighet till en bättre och hoppfullare framtid. Varje gåva gör stor skillnad för mottagarna.

Besök gärna vår gåvoshop för att ge bort en gåva med mervärde klicka här. >>>

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.