Mina sidor

19 juni 2012
Ungdomsgäng från Skorped målade skola i Haiti

Under en händelserik vecka har sex ungdomar från lilla byn Skorped i Sverige målat en skola, pratat med lokala byorganisationer, hälsat på familjer och lekt med barnen i byn Bois Negresse. Huvudmålet var att färdigställa byskolan, något man också lyckats med. Som tack för deras insats hölls under helgen en stor fest, där byborna fick visa sin oerhörda glädje över besöket. 

Från våra medarbetare i Haiti:

”Besöket från de sex svenska ungdomarna har varit en stor framgång. Målet med besöket var att måla skolbyggnaden i Bois Negresse, som snart står färdig att ta emot barnen i byn.  Sammanlagt spenderade de fem dagar i Bois Negresse. De fick varma mottaganden av skolpersonalen, barnen, föräldrarna och samhället. Gänget från Sverige har gjort ett fantastiskt jobb – skolan är jättefin och lyser verkligen upp Bois Negresse. Stoltheten över att ha en så fin skola är enorm hos människorna i Bois Negresse just nu.

Förutom att arbeta på skolan har svenskarna också umgås med ungdomar i den lokala byorganisationen. De har pratat om deras olika kulturer, problem och drömmar. Spelat fotboll och sjungit tillsammans.

När skolan stod färdigmålad hölls en stor fest för de sex ungdomarna, för att tacka dem för deras insatser och visa vilken glädje och vilket hopp deras besök givit byn. Barn, föräldrar och lokala byledare var med på tillställningen som innehöll mycket sång, dans, tal, mat och dryck. Under festen passade svenskarna på att dela ut fotbollar och hopprep till skolan, samt tandborstar och tandlkräm till alla barnen.

De sista två dagarna i Haiti fick ungdomarna från Sverige besöka stranden och byn Jeanton, där två nya brunnar kunnat borras tack vare ungdomarnas kör E-team. Självklart var det jättekul för gänget att med egna ögon få se vad deras insamlingskampanj under 2011 resulterat i!”

Ungdomarna från Skorped landar idag i Sverige. Med sig bär de fantastiska erfarenheter

BLI LANDSFADDER

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.