18 februari 2011
Två gymnasieelever från Örnsköldsvik besöker Star of Hope / Hoppets Stjärnas projekt på Haiti

Två svenska tjejer besöker Hoppets Stjärna på Haiti. Foto: Dennis Thern

Två tjejer som går sista året på gymnasiet i Örnsköldsvik besöker nu Haiti som en del av deras egna projektarbeten. De har valt att, med egna medel, besöka Star of Hope / Hoppets Stjärnas projekt på Haiti. Tillsammans med Star of Hope / Hoppets Stjärnas medarbetare har de bland annat besökt skolan i Dano, där både Maja och Elin hjälpte till att dela ut lunchen och sedan bjöd de på godis som de hade med sig.
Maja gör ett projektarbete om vatten och har fått tillfälle att besöka de pågående vattenprojekten på Star of Hope / Hoppets Stjärnas projekt för att kunna studera vikten av vatten. Tjejerna fick även se de två huvudvattentäkterna som försörjer Port-Au-Prince, men vattnet räcker bara till hälften av befolkningen i staden.
Elin och Maja har tillsammans med kyrkokören E-team, som de båda sjunger i, även samlat in pengar för olika projekt på Haiti och de är även där för att se hur det går för de projekten.

Vill du enkelt ge en gåva till Star of Hope / Hoppets Stjärnas vattenprojekt. SMS:a WATER till 729 30 och du skänker 50 kr.