5 januari 2012
Två år efter jordbävningen: ännu en skola återuppbyggd

Återuppbyggandet av Haiti fortsätter! Idag fick vi veta att vår skola i Jeanton äntligen står färdig. Som våra andra nya skolor har den gjorts jordbävningssäker.

Den nya skolan rymmer sex klassrum, en hälsoklinik, matsal, kök, förråd och ett kontor. I skolan finns även ett rum för vår sömnadskurs för vuxna, som ger dem ett yrke och därmed möjlighet till en egen försörjning. 

Våra medarbetare rapporterar att barnen kommer tillbaka från juluppehållet på måndag och att det ska bli väldigt roligt att se deras glada miner när de äntligen får gå in i den nybyggda, fina skolan.

Ett stort TACK till alla faddrar och givare som gjort detta möjligt. Tillsammans ger vi barn en bra start i livet!

jeanton_nybyggdskola_webb

jeanton_skolbarn_copy

GE BARN EN BRA START I LIVET – BLI LANDSFADDER!

Två år sedan jordbävningskatastrofen 

På torsdag är det två år sedan den stora jordbävningkatastrofen drabbade Haiti. Star of Hope var snabbt på plats med humänitär hjälp i form av exempelvis akutsjukvård, vattenrening och matpaket. Sedan dess har vi bland annat renoverat och återuppbyggt våra skolor och barnhem som skadades eller totalförstördes, utrustat sjukhus och utbildat vårdpersonal. Vi har också borrat brunnar som ger rent vatten till barnen på våra projekt, vaccinerat och behandlat barn under koleraepidemin, gett utsäde till bönder samt anordnat kurser i sömnad som ger människor ett yrke och därmed en försörjning.