Mina sidor

3 november 2017
Traditionen fortsätter

Ju äldre jag blir, desto mer känner jag att mina traditioner betyder för mig. Det känns helt enkelt viktigt att få ha kvar dem i mitt liv. Var och en växer upp med vissa traditioner, och jag tror att de på ett eller annat sätt berör oss alla.
De kanske allra viktigaste traditionerna för oss svenskar berör julfirandet, och den jultradition som vi inom Hoppets Stjärna ser allra mest fram emot är utdelningen av julpaket. Ända sedan 1992 har vi nått ut till utsatta familjer med paket fyllda av mat, leksaker och omtanke. I år efter år ha vi sett hur mycket det betyder att i en svår situation få uppleva en stund av glädje och känna hopp.
Möjligheten att frakta iväg fysiska paket har förändrats och försvårats för varje jul, och finns inte längre kvar i år, men vi vill inte låta det hindra oss från att fortsätta sprida julglädje runtom i världen. Därför känns det fantastiskt bra att vi hittat ett sätt att ge traditionen nytt liv, genom att det i år går att packa julpaket via nätet medan varorna inhandlas på plats i mottagarlandet. Paketens resa ser annorlunda ut men glädjen när de når fram är lika stor som någonsin förr.
Ett vet vi med säkerhet efter alla år: Varje paket du ger kommer sprida glädje och framtidstro där det verkligen behövs. Därför vill jag uppmuntra dig att inte gå miste om den här årliga, härliga glädjeyran.
Tillsammans ser vi till att en underbar jultradition kan leva vidare!
Varma hälsningar
Star of Hope Traditionen fortsätter ulrika kallin underskrift
Ulrika Kallin, Verksamhetschef
Läs om vårt nya digitala julpaket eller gå direkt till hoppfull.se för att packa ditt julpaket!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.