Mina sidor

14 april 2012
Tony och Myrtha berättar om arbetet i Haiti

Tony och Myrtha på Star of Hopes prisceremoni i Örnsköldsvik

Under besöket i Sverige har våra medarbetare, Tony Boursiquot och Myrtha D’or, intervjuats av bland annat Tidningen 7. Där berättade de om det hårda arbetet med att återuppbygga de skolor som förstördes av jordbävningen 2010.

Ur tidningen 7:  

”Arbetet med de fem skolorna var inte fritt från hinder. I ett halvår efter skalvet rådde byggförbund på grund av rädslan för efterskalv. När väntan väl var över satte man igång. Målet var att göra det bättre än det var innan katastrofen, att skapa nya förutsättningar i ett land som plågats av så många problem. Man valde att bygga större, och bättre.

Vatten var även roten till många problem. Vid tillfällen regnade det så att marken blev lerig vilket gjorde det omöjligt för lastbilarna att köra fram till de avlägsna byggarbetsplatserna. Även det motsatta var ett problem, vattnet tog slut och då hade man inget annat val än att vänta på regnet så att man åter skulle kunna blanda betong.

Trots motgångarna lyckades man med att på ett och ett halvt år bygga klart fem skolbyggnader. Något som stolt förs fram av både Myrta Dor och Lennart Eriksson är att det är riktiga, slutgiltiga skolor de lyckats skapa på så kort tid. Detta samtidigt som andra organisationer endast har satsat på och byggt temporära skolor.”

HELA ARTIKELN OCH FLER FOTON HITTAR DU HÄR! 

GE BARN I HAITI EN BRA START I LIVET – BLI FADDER HÄR! 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.