14 april 2012
Tony och Myrtha berättar om arbetet i Haiti

Tony och Myrtha på Star of Hopes prisceremoni i Örnsköldsvik

Under besöket i Sverige har våra medarbetare, Tony Boursiquot och Myrtha D’or, intervjuats av bland annat Tidningen 7. Där berättade de om det hårda arbetet med att återuppbygga de skolor som förstördes av jordbävningen 2010.

Ur tidningen 7:  

”Arbetet med de fem skolorna var inte fritt från hinder. I ett halvår efter skalvet rådde byggförbund på grund av rädslan för efterskalv. När väntan väl var över satte man igång. Målet var att göra det bättre än det var innan katastrofen, att skapa nya förutsättningar i ett land som plågats av så många problem. Man valde att bygga större, och bättre.

Vatten var även roten till många problem. Vid tillfällen regnade det så att marken blev lerig vilket gjorde det omöjligt för lastbilarna att köra fram till de avlägsna byggarbetsplatserna. Även det motsatta var ett problem, vattnet tog slut och då hade man inget annat val än att vänta på regnet så att man åter skulle kunna blanda betong.

Trots motgångarna lyckades man med att på ett och ett halvt år bygga klart fem skolbyggnader. Något som stolt förs fram av både Myrta Dor och Lennart Eriksson är att det är riktiga, slutgiltiga skolor de lyckats skapa på så kort tid. Detta samtidigt som andra organisationer endast har satsat på och byggt temporära skolor.”

HELA ARTIKELN OCH FLER FOTON HITTAR DU HÄR! 

GE BARN I HAITI EN BRA START I LIVET – BLI FADDER HÄR!