18 november 2011
Tidningen Land samlar in pengar till syutbildningar

Först samlade man in pengar till en ny skola i Hesse. Sen värvade man faddrar till barnen och samlade in pengar till en vattenledning som garanterar att skolbarnen får rent dricksvatten. Idag berättar Land att man vill samla in pengar till syutbildningar för byns vuxna, så de kan försörja sig själva och sina barn.

Biståndsminister Gunilla Carlsson berömmer tidningen och Star of Hope i en artikel som finns läsas i dagens nummer av Land:

Det finns mycket kvar att göra i Haiti men Lands läsare och Star of Hope har verkligen gjort ett bra jobb” , säger hon och fortsätter med att svenska regeringen ska satsa 14 miljoner på skolbyggen i Haiti. 

STÖD VÅRT ARBETET DU MED – GE EN GÅVA HÄR!

Klicka på bilden för att läsa artikeln:

Gunilla Carlsson berömmer tidningen Land och Star of Hopes engagemang i Haiti i dagens Tidningen Land

Star of Hope har arbetat i Haiti sedan tidigt 80-tal. I dagsläget stödjer vi 10 skolor och två barnhem. Många av våra skolor skadades eller totalförstördes av jordbävningen 2010. Efter katastrofen inleddes ett samarbete med Tidningen Land, som ville hjälpa den drabbade befolkningen. Detta engagemang har resulterat i en ny skola och rent dricksvatten till fadderbarnen i byn Hesse.