23 september 2011
Tidningen Land besöker vår nybyggda skola i Hesse, Haiti

 Johan Sjöblom från tidningen land besökte vår nybyggda skola i Hesse, foto: Tony Boursiqout

Under ett par dagar har Johan Sjöblom, reporter på tidningen Land, besökt våra fadderbarn och den nybyggda skolan i byn Hesse på den haitiska landsbygden. Skolan har kunnat återuppbyggas tack vare pengar från tidningen Lands läsare och Radiohjälpen.

Tidningen Land har samlat in pengar till Hesse sedan jordbävningskatastrofen 2010, då den gamla skolan som Star of Hope byggt i byn totalförstördes. Tack vare deras stöd står idag en nio klassrum stor skola färdig. Den nya skolan som är uppdelad i tre byggnader, är byggd en bit från platsen där på den gamla skolan låg.

Vår medarbetare, Tony Boursiqout berättar att barn, föräldrar och lärare välkomnade Johan Sjöblom med sånger, teater och varma tacktal där han inbjöds att komma tillbaka till Hesse i december, när skolan kommer att invigas. Johan delade ut spel och väskor som han hade med sig till barnen.

Star of Hopes medarbetare passade på att dela ut tandborstar, dockor och leksaker, en del av innehållit i de sex containrar som packats och skickats från Humanbridge och som anlände Haiti i slutet av juli. 

Ett stort TACK från alla barn, föräldrar och lärare i byn Hesse till alla er som skänkt pengar till den nya skolan!

Du kan bli en del av arbetet i Haiti – bli Landsfadder!

Alla vill ta på och hälsa på Johan, dagens stora idol

Spänd förväntan inför besök av Johan Sjöblom från tidningen Land, foto: Tony Boursiqout

Johan möttes av musik, teater, tacktal, hela Hesse ville visa sin tacksamhet, foto: tony Boursiqout

uppskattade tandborstar från Humanbridge, foto: Tony Boursiqout