Mina sidor

14 maj 2024
Textilframgångar
Sömmerska + symaskin = succé!
Kvinna med symaskin Kenya

Att ge uppstartshjälp till unga entreprenörer är ett av de bästa sätten att skapa varaktig, positiv förändring i en medmänniskas liv. Här får du möta fyra unga sömmerskor som tackar Hoppets Stjärna och vår sponsor Tractive för att de nu kan försörja sig själva.

Linnet Riziki, 23 år

Småbarnsmamman Linnet Riziki jobbar nu som sömmerska i kenyanska Mikindani. Hennes föräldrar hade inte råd att låta henne gå klart skolan, men hon fick chans att gå Hoppets Stjärnas sömmerskeutbildning.

Efter examen stod hon redo – men hur skulle hon få råd med en symaskin?
Än en gång klev Hoppets Stjärnas givare in i bilden. Linnet blev en av tio unga sömmerskor som fick varsitt startpaket med symaskin och tyg.

”Jag har alltid bett till Gud hjälp”, säger Linnet. ”För mig det här ett bönesvar!”

Kvinna i Kenya

 

 

Lucy Mkambe Kisaga, 19 år
”Min symaskin har varit en stor välsignelse för mig ända sedan jag fick den. Den har hjälpt mig att betala alla mina skulder och samla tillräckligt med pengar för att täcka mina utgifter. Jag kan stolt säga att jag idag är en självständig 19-årig tjej som har hopp om en ännu ljusare framtid.
Jag har i snitt 20 kunder om dagen, och det håller min lilla verksamhet flytande. Numera tjänar jag tillräckligt för att kunna betala mina yngre syskons skolavgifter, så att de kan få en bra utbildning.
Jag vill tacka alla gåvogivare för ert stora stöd. Gud välsigne er för att ni hjälper behövande ungdomar!”

Kvinna med symaskin, med barn i bakgrund Kenya

 

 

Purity Benedera, 22 år
”Ord kan inte uttrycka hur tacksam jag är! Mitt liv blev aldrig sig likt igen efter att jag fått min symaskin. Jag kunde sluta med tillfälliga jobb som att tvätta kläder åt medelklassfamiljer. Jag startade min lilla sömnadsverksamhet på enklast möjliga sätt, genom att ta på mig sömnadsuppdrag från grannar och kunder i mitt grannskap. Nu hjälper jag cirka 35 kunder per dag. Jag har kunnat betala alla mina skulder och har råd med mina levnadskostnader. För närvarande sparar jag för att uppgradera min sömnadsverksamhet. Jag skulle vilja flytta till en verkstadslokal inom de närmaste 5 åren. På så sätt skulle jag kunna bli helt självförsörjande och ge jobbmöjligheter till andra kämpande ungdomar här i Mikindani. Tack till alla välgörare som stöttade ett föräldralöst barn som mig när jag behövde bli räddad. Må Gud välsigna er!”

Kvinna med symaskin i Kenya

 

 

Janet Atieno, 26 år
”Jag är nu en självständig, egenföretagande kvinna tack vare er. När jag fått denna speciella gåva började jag erbjuda mina sömnadstjänster hemifrån, till grannarna och några av mina vänner. Symaskinen har varit en stor välsignelse för min familj. Jag får i genomsnitt 15 kunder per dag, och på så sätt kan jag bidra till familjens försörjning. Min make är nu en lycklig man, eftersom vi arbetar tillsammans för att försörja vår unga familj. Jag kan dessutom betala skolavgifterna för min dotter som just har börjat skolan.”

Kvinna med symaskin i Kenya

 

Immaculate Kambua, 22 år
”Jag känner mig välsignad. Mina föräldrar börjar bli gamla, och att försörja sig på småskaligt jordbruk för att överleva har tagit hårt på dem. Men tack gode gud för symaskinen som ni  välsignat mig med! Den har tagit hand om problemet. Nu driver jag min lilla sömnadsverksamhet hemifrån. Jag får cirka 15 kunder per dag som behöver hjälp med lagningar och nya klädkreationer. Den här gåvan har blivit en underbar välsignelse för både mig och mina föräldrar. Jag tackar Gud för er. Nu vill jag fortsätta att jobba hårt och öppna min egen verkstad om några år så att jag, i min tur, kan hjälpa andra kämpande ungdomar.

Kvinna med symaskin i Kenya

 

Ge en symaskinsgåva här >>>

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.