Mina sidor

14 januari 2022
Tänk om det här var du?

Tänk dig att du är den här flickan. När nätterna blir långa och kölden sätter in, då är din röda klänning det tjockaste plagg du har att bära. Om du går utomhus tar det inte lång stund innan fingrarna blir stela, och snart är du så nedkyld att du skakar. Inomhus trängs du med syskon och föräldrar i ett enda rum. Huset har två, men det är bara rummet med en vedkamin som man kan överleva i om vintern. Det rummet blir ditt fängelse i månad efter månad medan du längtar efter våren.
Hur mycket skulle det betyda för dig att få varma kläder?
Tänk dig att du bor i lerhuset på bilden. Vad skyddar din familj när vintervindarna börjar vina? Inga treglasfönster. Inga tvåglasfönster. Inga englasfönster. Inte ens ett par träluckor.
Skumgummit som ni har kilat fast emellan karmarna kan inte hindra vinden från att tränga in. Så snart den börjar yla utanför ditt hem ylar den också inomhus. Hur ska din enda famn kunna räcka till att värma alla dina barn?
Tänk dig att du är en ensamstående mamma utan ved. När du klär din dotter i jacka och röd luva, då är det inte för att hon ska få springa ut och leka i snön. Nej, du klär henne så för att hon ska klara kylan inomhus. Hemmets vedspis är den enda värmekällan, och den gapar tom. Någon ved har ni helt enkelt inte råd med. Det enda ni kan göra nu är att kura ihop er med ytterkläderna på och krama hårt om
varandra. För när vinterkölden är som värst, då är din kroppsvärme den enda värme du kan erbjuda ditt barn.
Du sneglar bort mot vedspisen. Vad skulle du ge för att få se ett varmt sken flamma upp där, i hjärtat av ditt hem?
Star of Hope Tänk om det här var du? roma 2 Star of Hope Tänk om det här var du? roma 3 Star of Hope Tänk om det här var du? roma 4

Skänk en gåva här >>>

 
Star of Hope Tänk om det här var du? roma 5

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.