Mina sidor

18 september 2018
Tack till alla glädjespridare!

Star of Hope Tack till alla glädjespridare! dorohoi mb1809
Det är här det händer. Här, bland block, pennor och ivrigt uppsträckta händer, börjar barnen sin klättring mot ett bättre liv, en ny lärdom i taget. Här tänds kunskapstörsten, och här gror framtidsdrömmar. Det är sådana drömmar som vi finns till för att uppfylla.
Star of Hope Tack till alla glädjespridare! mat kenya mb1809
De här barnen äter sin lunch med god aptit, och det är inte konstigt – för de vet hur det känns att gå hungriga. När mat på bordet inte är en självklarhet blir glädjen desto större när den väl står där framför dem. Barnen vet aldrig när nästa måltid kommer hemma, eller hur långt den kommer räcka, men på skolan får de både frukost och lunch varenda skoldag. Det skonar dem från hunger, ger dem energi att prestera bättre på lektionerna och blir i sig en anledning för dem att komma dit i tid, varenda morgon.
Star of Hope Tack till alla glädjespridare! IMG 20180610 WA0003
Här, i norra Argentina, drabbades familjerna i våras av en översvämning. I den stunden fanns det inte mycket att le åt, men i Sverige startades en nödinsamling. Tack vare gensvaret den fick, och alla givare som valt att låta sina gåvor gå dit hjälpen bäst behövs, kunde Hoppets Stjärna skicka nödhjälp. Hjälpen nådde fram, och glädjen kunde återvända.
Star of Hope Tack till alla glädjespridare! flicka mat mb1809
Ser du glädjen i barnens ögon? Den glädjen tillhör även dig för det är du som har sett till att de får känna så.
Du är, i ordets sanna bemärkelse, en riktig glädjespridare. Låt barnens skratt och leenden få spegla det fantastiska som du har åstadkommit!
Vi har sagt det många gånger förr, och det är lika sant varje gång det sägs:
Utan människor som dig skulle vi inte kunna hjälpa ett enda barn. Utan din omtanke och generositet skulle världen vara lite mörkare. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och tillsammans gör vi något som är värt att vara stolta över. Så insup barnaglädjen, sträck på dig och känn dig stolt över att vara en glädjespridare!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.