11 maj 2018
Tack alla lunchkompisar!

Tack till alla som blivit Lunchkompis, eller att höjt sitt Lunchkompisbelopp. Det gör stor skillnad för oss och framför allt barnen. Vi kan nu kämpa vidare med den viktiga skolmåltiden. Hoppets lunchprogram är avgörande för många av våra fadderbarn, och den enda måltiden för de flesta av dem, speciellt i Haiti.
Den otillräckliga tillgången till mat och problem med undernäring är långvariga utmaningar i Haiti. Av Haitis 10,7 miljoner invånare är 50% är undernärda. 59% av befolkningen lever i fattigdom och nästan 25 procent i extrem fattigdom. Därför är Hoppets Stjärnas lunchprogram så otroligt viktigt. Fler än 3 400 barn plus all skolpersonal på sju skolor får i sig ett mål lagad mat. Det är inte lätt att studera hungrig, vem skulle orka det?
I Ghana är situationen liknande. Här vill vi garantera bra lunch för de 800 fadderbarnen vi har i landet. Nu har alla skolor fått bättre kök där mat tillagas på gasspisar och kökspersonalen utbildas löpande för att göra det bästa möjliga på den budget som finns. Men den höga inflationen de senaste åren har gjort det väldigt svårt för projekten att hålla budget och kvalitet.
Men för att garantera det livsviktiga lunchprogrammet i dessa och andra länder behöver vi fler Lunchkompisar. Priserna har skjutit i höjden. Inflationen i framför allt Haiti är extremt hög, och hotar våra lunchprogram på kort och långsikt.
Hjälp oss genom att bli lunchkompis eller höja ditt månadsbelopp idag!
Star of hope Tack alla lunchkompisar! ghana akobima mat2
Star of hope Tack alla lunchkompisar! nytt kok ghana
Star of hope Tack alla lunchkompisar! ghana akobima mat1
Star of hope Tack alla lunchkompisar! rumanien murgeni mat2
Star of hope Tack alla lunchkompisar! rumanien valea seaca mat
Star of hope Tack alla lunchkompisar! rumanien murgeni mat1
Star of hope Tack alla lunchkompisar! haiti marigot mat1
Star of hope Tack alla lunchkompisar! haiti marigot mat2
Star of hope Tack alla lunchkompisar! haiti marigot mat3