Mina sidor

1 mars 2024
Succékonsert ger hopp till Ukraina
Galakvällen för Ukraina har nu gett en miljon kr till krigets offer. Vår verksamhetschef Ulrika K Eriksson, som ledde galan tillsammans med Anders Wisth, är tagen av den fantastiska responsen. – Jag är så glad, för jag vet att de stora vinnarna är Ukrainas folk!

Frank Ådahl, Emilia Lindberg och Arkens gospelkör bjöd på en oförglömlig kväll i regi av Barnens Oas, Arken, TBN Nordic och Hoppets Stjärna. Galan som inte bara drog storpublik i Sverige. Nej, den sågs dessutom av över 100 000 människor på plats i Ukraina!

Vill du återuppleva de bästa ögonblicken från konserten? Klicka här!

Din gåva blir nu till värmekaminer som tillsammans med annan nödhjälp transporteras ner till Ukraina. Redan på torsdag, 7 mars, avgår nästa lastbil!

Vill du ge mer hjälp till krigets offer?
Swisha ”Ukraina” till 900 25 36!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att klicka här! 

 

man och kvinna på scen i kyrka.
Hjälparbete på kristen grund
Insamlingsstiftelsen Hoppets Stjärna grundades för 54 år sedan av evangelisten Erik Gunnar Eriksson. Med mottot ”Tro är handling!” tog han sig för att förmedla Guds kärlek genom sociala insatser för de mest utsatta. Sedan dess har Hoppets Stjärna verkat för att ge barn runtom i världen en bra start i livet.

Det här har vi gjort i Ukraina:
Vårt engagemang tog fart 1994, när vi startade rehabiliteringsläger i Kärrsjö för barn som drabbats av cancer till följd av Tjernobylkatastrofen. Sedan krigets början har Hoppets Stjärna hjälpt 60 000 ukrainska flyktingar i Rumänien och tagit emot före detta Tjernobylbarn i Sverige.

– Hjälpsändningar.
Vi har sänt hjälptransporter med bl.a. bröd, torrvaror, konserver, blöjor, hygienartiklar, förbandsmaterial, filtar, madrasser, elverk och transportfordon. Vi har också levererat en fullt utrustad ambulans och en komplett tandvårdsklinik till sjukhuset i staden Berdytjiv.

– Medicin. Efter invasionen uppstod akut brist på tyroxinläkemedel. De ukrainare som drabbats av sköldkörtelcancer p.g.a Tjernobylkatastrofens strålning är beroende av tyroxin för att inte drabbas av hypoterios. Vi har nått ut med tyroxin till personer runtom i Ukraina som vi känt sedan de var barn, när de kom till våra rehabiliteringsläger i Kärrsjö efter sina canceroperationer.

– Flyktingmottagande i Sverige. På vårt huvudkontor i Kärrsjö har vi gett mat, logi och omsorg till flyktingar som vi själva mött upp vid Ukrainas gräns. Det handlar om tidigare s.k. Tjernobylbarn och deras familjer; vänner sedan 30 år tillbaka som vände sig till oss för att få hjälp.

– Flyktingmottagande i Rumänien. Vi har tagit emot över 60 000 flyktingar vid den ukrainska gränsen och drivit härbärgen för flyktingar på tre av våra rumänska dagcenter. Extra fokus har lagts på flyktingbarn med funktionsnedsättning eftersom vi specialiserat oss på att hjälpa denna målgrupp i Rumänien sedan 1989.

– Kaminutdelning
. Vi investerar i Gnosjökaminer med uppvärmning och kokplatta som transporteras till utsatta områden i Ukraina. I samarbete med Barnens Oas och Gårö Plåt har drygt 1 000 kaminer delats ut – och fler ska det bli!

man spelar piano i kyrka   Man och kvinna sjunger i kyrka

kvinna sjunger och spelar gitarr i kyrka

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.